دوره 20، شماره 1 - ( دی 1398 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 34-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadnia H, Mousavizade S, Ezatpour H. Effect of Tool Rotation Speed and Dwelling Time on Mechanical Properties of Al-Mg Sheets Welded By Protrusion Friction Stir Spot Welding. Modares Mechanical Engineering 2020; 20 (1) :25-34
محمدنیا حسین، موسوی‌زاده سید‌مصطفی، عزت‌پور حمیدرضا. تاثیر سرعت و زمان دوران ابزار روی خواص مکانیکی ورق‌های نازک آلیاژ آلومینیم- منیزیم جوشکاری‌شده توسط روش اصطکاکی اغتشاشی نقطه‌ای زائده‌ای. مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 20 (1) :25-34

1- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی، دانشگاه آزاد دزفول، دزفول، ایران
2- گروه مهندسی مواد، دانشکده مهندسی، مجتمع آموزش عالی گناباد، گناباد، ایران
3- گروه علوم مهندسی، دانشکده مهندسی، دانشگاه فناوری های نوین سبزوار، سبزوار، ایران ، h.r.ezatpour@gmail.com
در این پژوهش اثر سرعت و زمان دور ابزار بر استحکام جوش‌های تولیدشده توسط روش اصطکاکی اغتشاشی نقطه‌ای زائده‌ای مورد بررسی قرار گرفت. این روش جدید ساده شامل استفاده از زائده دایره‌ای شکل طراحی شده روی یک سندان است. جوشکاری توسط ابزار استوانه بدون پین با سطح مقطع مسطح با سرعت دوران متفاوت rpm۶۳۰-۲۰۰۰ و زمان‌های دوران ۶، ۱۲ و s۱۸ روی ورق‌های آلیاژ آلومینیوم- منیزیم با ضخامت mm۱ انجام شد. سطح ظاهری نمونه‌های جوشکاری‌شده توسط این روش در مقایسه روش اصطکاکی اغتشاشی نقطه­ای مرسوم نسبتاً صاف و بدون حضور سوراخ کلیدی بود. نتایج حاصل از آزمون کشش- برش نشان داد که تمام شکست در نمونه­های جوشکاری شده به صورت شکست محیطی اتفاق افتاده است. نتایج مکانیکی نشان دادند که بیشترین استحکام کشش- برش در نمونه جوشکاری شده در rpm۱۶۰۰ و s۱۸ (۴/۹kN) و کمترین آن در rpm۱۰۰۰ و s۱۲ (۳/۵kN)، بیشترین میزان افزایش طول نمونه در rpm۲۰۰۰ و s۱۸ (mm۵) و کمترین آن در rpm۲۰۰۰ و s۶ (mm۲/۳)، بیشترین انرژی شکست در rpm۲۰۰۰ و s۱۸ (۱۲/۳J) و کمترین آن در rpm۱۰۰۰ و s۱۲ (۳/۱J) به دست آمده است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: جوش‌کاری
دریافت: 1397/11/25 | پذیرش: 1398/2/4 | انتشار: 1398/10/30