دوره 12، شماره 1 - ( 2-1391 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 40-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

Niknam M, Ahmadi Danesh Ashtiani H. Determining the estimation equations heat exchanger cost in Iran. Modares Mechanical Engineering 2012; 12 (1) :33-40
نیکنام مسعود، احمدی دانش آشتیانی حسین، حججی نجف آبادی امین، نعمت الهی امید. تعیین روابط برآورد قیمت مبدل های گرمایی در ایران. مهندسی مکانیک مدرس. 1391; 12 (1) :33-40

1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
2- مدیر گروه و عضو هیئت علمی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
3- کارشناس ارشد مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی
4- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی اصفهان
در مراحل اولیه پروژه های طراحی از پایه شبکه مبدل های گرمایی، تخمین قیمت مبدل های گرمایی جهت طراحی بهینه شبکه با استفاده از فناوری پینچ بسیار حائز اهمیت است. همچنین پیش بینی قیمت خالص یک مبدل گرمایی با استفاده از روابط برآورد هزینه، امری کارآمد و مفید است. در این پژوهش، روابط برآورد قیمت خالص مبدل های گرمایی و شبکه مبدل های گرمایی برای مبدل های گرمایی لوله و پوسته و مبدل های گرمایی قاب و صفحه به دست آمده است. این روابط به صورت تابعی از سطح انتقال حرارت و با استفاده از قیمت های موجود در بازارایران ارایه شده است. روابط پیشنهادی برای مبدل های گرمایی لوله و پوسته در محدوده بیشینه فشار کارکرد بین 2/1 تا 41بار ودر دو جنس مختلف کربن استیل و استیل ضد زنگ316می باشد. همچنین روابط مبدل های گرمایی قاب و صفحه نیز در دو ناحیه جریان سرد ورودی کمتر از 30 متر مکعب و بین 30 تا 50 متر مکعب با جنس استیل ضد زنگ 316به دست آمده است. همچنین میزان خطای روابط پیشنهادی نیز بررسی شده است.

دریافت: 1390/5/3 | پذیرش: 1390/10/20 | انتشار: 1391/2/1