دوره 13، شماره 11 - ( 11-1392 )                   جلد 13 شماره 11 صفحات 54-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

maerefat M, morovat N. Analysis of thermal comfort in space equipped with stratum ventilation and radiant cooling ceiling. Modares Mechanical Engineering 2014; 13 (11) :41-54
معرفت مهدی، مروت نوید. تحلیل آسایش حرارتی در فضای مجهز به ترکیب تهویه لایه ای و سرمایش تابشی سقفی. مهندسی مکانیک مدرس. 1392; 13 (11) :41-54

1- دانشگاه تربیت مدرس
هدف اصلی در طراحی سیستم های گرمایش، سرمایش و تهویه مطبوع تامین شرایط آسایش حرارتی می باشد. در تحقیق حاضر، عملکرد سیستم تهویه لایه ای و سیستم سرمایش تابشی سقفی به صورت جداگانه و در ترکیب با یکدیگر به منظور تامین شرایط آسایش حرارتی کلی و موضعی مورد مطالعه قرار گرفته است. بدین منظور به کمک دینامیک سیالات محاسباتی، به بررسی و تحلیل پارامترهای PMV (میانگین آرای گروه بزرگی از افراد)و PPD (درصد نارضایتی حرارتی افراد) به عنوان دو شاخص آسایش حرارتی کلی پرداخته شده است. همچنین اختلاف دمای هوا در جهت عمودی و ریسک کوران حرارتی نیز به عنوان دو شاخص نارضایتی حرارتی موضعی، مورد مطالعه قرار گرفته اند. براساس نتایج تحقیق حاضر، ترکیب تهویه لایه ای و سرمایش تابشی سقفی موجب توزیع یکنواخت تر شرایط آسایش حرارتی کلی نسبت به کاربردجداگانه هر یک از سیستم ها می شود. همچنین اختلاف دمای هوا در جهت عمودی کاهش یافته و ریسک کوران حرارتی نیز وجود ندارد. از این رو ترکیب سیستم تهویه لایه ای با سرمایش تابشی سقفی به عنوان راهکاری نوین و کاربردی، توانایی تامین شرایط آسایش حرارتی کلی و موضعی را دارا می باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: آسایش حرارتی|تأسیسات و تهویه مطبوع
دریافت: 1391/12/20 | پذیرش: 1392/3/12 | انتشار: 1392/9/30