دوره 19، شماره 6 - ( خرداد 1398 )                   جلد 19 شماره 6 صفحات 1549-1539 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nasri M, Rouhani Esfahani E. Experimental Investigation of Machining Parameters of Near Dry Electrical Discharge Machining (EDM) of Mo40 Steel Using Vegetable Oil. Modares Mechanical Engineering 2019; 19 (6) :1539-1549
نصری مهران، روحانی‌اصفهانی احسان. مطالعه تجربی متغیرهای خروجی ماشین‌کاری تخلیه‌ الکتریکی نیمه‌خشک فولاد Mo40 با استفاده از روغن گیاهی. مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 19 (6) :1539-1549

1- گروه مهندسی مکانیک، واحد نجف‌آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف‌آباد، ایران
2- مرکز تحقیقات فناوری‌های نوین ساخت و تولید، واحد نجف‌آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف‌آباد، ایران ، e.rouhani@pmc.iaun.ac.ir
ماشین‌کاری تخلیه ‌الکتریکی نیمه‌خشک یکی از روش‌های نوین براده‌برداری سازگار با محیط زیست است. با ترکیب روش حداقل مقدار روانکار و روغن گیاهی علاوه بر کاهش مضرات سلامتی و کاهش هزینه‌ها به بهبود فرآیند منجر می‌‌شود. این تحقیق روی فولاد Mo۴۰ صورت گرفت و از ترکیب روغن گیاهی و هوا به‌عنوان دی‌الکتریک استفاده شد. اثر متغیرهای جریان الکتریکی، ولتاژ مدار باز، زمان روشنی پالس، زمان خاموشی پالس و فشار هوا بر نرخ براده‌برداری، نرخ سایش ابزار و زبری سطح و با استفاده از روش طراحی ترکیب مرکزی سطح پاسخ مورد مطالعه قرار گرفته ‌است. نتایج نشان داد که افزایش آمپر، زمان روشنی پالس، ولتاژ مدار باز موجب دوام کانال پلاسما و افزایش نرخ براده‌برداری شده و زمان خاموشی پالس با شست‌وشوی بهتر محیط از ذرات اتصال کوتاه را کمتر کرده و همگی منجر به تاثیر بر نرخ براده‌برداری شده‌اند. همچنین افزایش متغیرهای آمپر و ولتاژ مدار باز منجر به افزایش سایش الکترود ابزار شده و افزایش زمان روشنی پالس و نیز افزایش زمان خاموشی پالس، کاهش نرخ سایش ابزار را به همراه دارد. افزایش فشار هوا موجب کاهش تراکم دی‌الکتریک و افزایش نرخ سایش ابزار ‌شد. از طرف دیگر افزایش آمپر و زمان روشنی پالس و همچنین ولتاژ مدار باز موجب افزایش زبری سطح، افزایش زمان خاموشی پالس و فشار هوا به‌علت شست‌وشوی بهتر موجب کاهش زبری سطح شدند. انتخاب این روش منجر به افزایش ۲۰۰% میزان نرخ براده‌برداری و کاهش ۳۰% نرخ سایش ابزار و کاهش ۶۰% زبری ‌سطح نسبت به روش غوطه‌وری نفت سفید شده است.
موضوع مقاله: سازه های هوا فضا
دریافت: 1398/1/21 | پذیرش: 1398/1/21 | انتشار: 1398/1/21