دوره 20، شماره 2 - ( بهمن 1398 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 508-499 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amini Nejad S, Majzoobi G, Sabet S. Numerical and Experimental Investigation of the Strain Rate Effect on Tensile Properties of Graphene/Epoxy Nanocomposites. Modares Mechanical Engineering 2020; 20 (2) :499-508
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-31932-fa.html
امینی‌نژاد شهاب، مجذوبی غلامحسین، ثابت سیدعلی‌رضا. مطالعه عددی- تجربی اثر نرخ کرنش بر خواص کششی نانوکامپوزیت‌های گرافن- اپوکسی. مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 20 (2) :499-508

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-31932-fa.html

1- گروه مکانیک، دانشکده مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
2- گروه مکانیک، دانشکده مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران ، gh_majzoobi@basu.ac.ir
3- گروه کامپوزیت، پژوهشکده فرآیند پلمیرها، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، تهران، ایران
در این پژوهش، اثر نرخ کرنش بر رفتار کششی نانوکامپوزیت‌های گرافن- اپوکسی مورد بررسی قرار گرفت. نمونه‌ها برای ۰/۰۵، ۰/۱، ۰/۳ و ۰/۵ درصد وزنی گرافن اکساید آماده‌سازی شدند و تحت آزمون کشش در نرخ‌های کرنش مختلف قرار گرفتند. نتایج تجربی نشان داد که حداکثر بهبود در استحکام کششی و مدول به ترتیب ۹ و ۱۶% و برای نانوکامپوزیت، ۰/۱ درصد وزنی به‌دست آمده بودند. همچنین، نتایج نشان داد که اپوکسی و نانوکامپوزیت‌های آن به نرخ کرنش حساس بودند. حساسیت به نرخ با افزایش درصدهای وزنی گرافن، کاهش یافت. علاوه‌بر آن نشان داده شد که با افزایش نرخ کرنش، استحکام کششی و مدول اپوکسی خالص به ترتیب ۱۵/۸ و ۱۶/۸% بهبود یافتند. در این مطالعه، تناسب و کارآیی مدل ماده جانسون- کوک برای توصیف ارتباط تنش- کرنش نانوکامپوزیت‌ها، به کمک تکنیک ترکیب آزمایشی- عددی- بهینه‌سازی ارزیابی شد. شبیه‌سازی‌های عددی با استفاده از برنامه تجاری آباکوس و بهینه‌سازی، با استفاده از مدل‌سازی جایگزینی انجام گرفت. نتایج نشان داد که در نرخ‌های کرنش خیلی پایین، مدل جانسون- کوک دقیق نیست. با این حال، با افزایش درصد وزنی گرافن یا افزایش نرخ کرنش، دقت مدل بهبود چشمگیری یافت.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مواد مرکب
دریافت: 1398/1/23 | پذیرش: 1398/4/22 | انتشار: 1398/11/12