دوره 20، شماره 2 - ( بهمن 1398 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 473-467 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fakhari M, Bokaei H, Shahriari B. Numerical and Experimental Investigation of the Effect of Nozzle Divergent Section Geometry on Fluid Flow and Heat Transfer within the Nozzle. Modares Mechanical Engineering 2020; 20 (2) :467-473
URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-32096-fa.html
فخاری محمدمهدی، بکائی حمیدرضا، شهریاری بهروز. بررسی عددی و تجربی اثر هندسه بخش واگرای نازل بر جریان سیال و انتقال حرارت درون نازل. مهندسی مکانیک مدرس. 1398; 20 (2) :467-473

URL: http://mme.modares.ac.ir/article-15-32096-fa.html

1- گروه مکانیک، دانشکده مهندسی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
2- گروه هوافضا، مجتمع دانشگاهی مکانیک، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، اصفهان، ایران
3- گروه طراحی کاربردی و سازه‌های هوایی، مجتمع دانشگاهی مکانیک، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، اصفهان، ایران ، shahriari@mut-es.ac.ir
در این مقاله اثر هندسه بخش واگرای نازل بر جریان سیال و انتقال حرارت درون نازل همگرا- واگرا به صورت عددی و تجربی بررسی شده است. شبیه‌سازی به صورت حل جریان متقارن محوری مافوق صوت درون نازل همگرا- واگرا انجام شده است. شرایط حاکم بر جریان درون نازل در این پژوهش به صورت دوبُعدی برای یک جریان آشفته تک‌فاز و حالت پایا در نظر گرفته شده است. سیال عامل محصولات احتراق سوخت جامد با شرایط گاز ایده‌آل و تراکم‌پذیر است. میدان جریان به کمک نرم‌افزار فلوئنت با فرمول‌بندی ضمنی شبیه‌سازی شده است. در این پژوهش دو نازل همگرا- واگرا مورد ارزیابی قرار گرفته که بخش واگرای یک نازل به صورت مخروطی و یک نازل به صورت زنگوله‌ای شکل است. مقادیر پارامترهای محاسبه‌شده در شبیه‌سازی با آزمون‌های آزمایشگاهی مقایسه شده است. با توجه به نتایج حاصل از شبیه‌سازی و مقادیر به دست آمده در آزمون تجربی خطا کمتر از ۴% است که در حد قابل قبول و مناسبی است. با توجه به نتایج به دست آمده دقت شبیه‌سازی جریان در نازل‌ها دارای مقادیر مناسب است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: دینامیک گاز
دریافت: 1398/1/28 | پذیرش: 1398/3/12 | انتشار: 1398/11/12