دوره 17، شماره 11 - ( 11-1396 )                   جلد 17 شماره 11 صفحات 76-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bijari H, Zolfaghari A. Developing the thermal comfort model based on cutaneous thermoreceptors response using non-Fourier heat transfer equation. Modares Mechanical Engineering 2018; 17 (11) :70-76
بیجاری حانیه، ذوالفقاری سیدعلیرضا. ارتقای ساختار مدل آسایش حرارتی مبتنی بر پاسخ حسگرهای حرارتی پوست با استفاده از معادله انتقال حرارت غیر فوریه ای. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (11) :70-76

1- دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه بیرجند
2- عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه بیرجند
در تحقیق حاضر یک مدل آسایش حرارتی جدید مبتنی بر حسگرهای حرارتی پوست به کمک مبانی انتقال حرارت غیر فوریه‌ای در بافت‌های زنده توسعه داده‌شده است. این مدل جدید مفاهیم سرعت محدود انتشار اغتشاشات دمایی را با کمک معادلات غیر فوریه‌ای در نظر می‌گیرد. توصیف انتقال حرارت در بافت‌های زنده به دلیل دارا بودن ساختاری پیچیده و ناهمگن با سایر مواد متفاوت می‌باشد. مدل انتقال حرارت زیستی تأخیر فاز دوگانه که شامل دو جمله تأخیر زمانی می‌باشد، نمونه‌ای از انتقال حرارت غیر فوریه‌ای در بافت‌های زنده است. در این تحقیق، از این مدل برای تعیین توزیع دما در محل حسگرهای حرارتی پوست استفاده شده است. مدل جدید آسایش حرارتی با مقایسه نتایج تجربی موجود اعتبار سنجی گردید و نتایج خوبی حاصل شد. از آنجایی‌که پاسخ حرارتی حسگرهای پوستی بدن به دما و نرخ تغییرات آن در محل حسگرها وابسته است، پیش‌بینی صحیح این مؤلفه‌ها بسیار حائز اهمیت به نظر می‌رسد. در این مقاله ضمن بهبود مدل‌های پیشین، تأثیر انتقال حرارت غیر فوریه‌ای بر مشتق دما نیز مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته‌است. نتایج نشان می‌دهد وجود تأخیرهای فاز دوگانه تأثیر بسزایی در نرخ تغییر دما و در نتیجه پاسخ حرارتی حسگرهای بدن دارد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: آسایش حرارتی
دریافت: 1396/4/5 | پذیرش: 1396/7/17 | انتشار: 1396/8/19