دوره 14، شماره 11 - ( 11-1393 )                   جلد 14 شماره 11 صفحات 114-106 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pak A, Deilami Azodi H, Mahmoudi M. Investigation of Ultrasonic Assisted Incremental Sheet Metal Forming Process.. Modares Mechanical Engineering 2015; 14 (11) :106-114
پاک عباس، دیلمی عضدی حامد، محمودی مهدی. بررسی فرآیند شکل‌دهی افزایشی ورق های فلزی به کمک نوسانات مافوق صوت (التراسونیک). مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (11) :106-114

1- استادیار دانشگاه صنعتی اراک
2- هیات علمی دانشگاه صنعتی اراک
3- دانشجوی کارشناسی ارشد
فرآیند شکل‌دهی افزایشی یکی از روش‌های شکل‌دهی است که به دلیل عدم نیاز به قالب خاص برای تولید قطعات با تعداد کم و نمونه‌سازی سریع مورد توجه قرار گرفته و تلاش‌های زیادی برای بهبود آن انجام‌ شده ‏است. یکی از روش‌های نوین بهبود فرآیندهای شکل‌دهی استفاده از نوسانات مافوق صوت (آلتراسونیک) است. هدف از این مقاله بررسی اثر اعمال نوسان‌ آلتراسونیک به ابزار در فرآیند شکل‌دهی افزایشی است. برای این منظور ابتدا روابط تحلیلی نیرو در حالت معمولی اصلاح و استخراج شده سپس روابط تحلیلی نیروی شکل‌دهی با اعمال نوسانات آلتراسونیک بدست آمده ‏است. سپس با طراحی، ساخت و اتصال کلگی شکل‌دهی افزایشی به کمک آلتراسونیک به دستگاه فرز CNC اثر نوسانات آلتراسونیک در فرآیند شکل‌دهی افزایشی بررسی شده است. بر اساس نتایج بدست آمده از روابط تحلیلی و مقایسه با نتایج عملی می‌توان تخمینی مناسب از تغییرات نیروی شکل‌دهی در فرآیند شکل‌دهی‌افزایشی معمولی و با اعمال نوسانات آلتراسونیک ارائه نمود. همچنین بر اساس نتایج آزمون‌های انجام شده نیروی شکل‌دهی با اعمال نوسانات آلتراسونیک در مقایسه با نیروی شکل‌دهی بدون آلتراسونیک بین 33 تا 63.5 درصد بستگی به شرایط آزمون کاهش یافته است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روشهای ساخت|شکل دهی فلزات
دریافت: 1393/2/17 | پذیرش: 1393/3/18 | انتشار: 1393/7/6