دوره 17، شماره 8 - ( 8-1396 )                   جلد 17 شماره 8 صفحات 132-126 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khansari M, Khodarahmi H, Vaziri A. Experimental study of ballistic properties of hybrid aluminum and epoxy matrix composite reinforced with carbon nanotube. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (8) :126-132
خوانساری مجید، خدارحمی حسین، وزیری یزدی سید عباس. بررسی تجربی خواص بالستیکی هیبرید آلومینیوم و نانوکامپوزیت زمینه اپوکسی تقویت شده با نانو لوله کربنی. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (8) :126-132

1- دانشگاه جامع امام حسین (ع)
2- هیئت علمی و مدیر مرکز بالستیک دانشگاه جامع امام حسین (ع)
3- دانشگاه جامع امام حسین(ع)
یکی از روش‌های جدید که اخیرا مورد توجه محققان قرارگرفته است استفاده از نانوذرات برای تقویت کامپوزیت‌ها می‌باشد که در عین حال که در وزن سازه تغییری ایجاد نمی‌کند خواص مکانیکی و فیزیکی آن را بهبود می‌بخشد. یکی ازاین مواد نانولوله‌کربنی می‌باشد که از زمان کشف آن تاکنون کاربرد گسترده‌ای در صنعت پیداکرده ‌است. در این مقاله، پاسخ پنل‌های هیبرید آلومینیوم وکامپوزیت ساخته شده از اپوکسی و کولار و پنل‌های هیبرید آلومینیوم و نانوکامپوزیت اپوکسی و کولار در اثر ضربه بالستیک مورد بررسی قرار گرفت. چهار گروه از پنل‌های فوق با درصدهای صفر، نیم، یک و یک‌ونیم درصد نانولوله کربنی ساخته شد. نمونه های هیبریدی که در این تحقیق ساخته شده و مورد آزمایش قرار گرفته، با روش لایه‌چینی دستی و پرس گرم انجام شده است. ضخامت پنل‌های فوق که متشکل از دوصفحه آلومینیومی و ده صفحه کولار 29 است، ثابت بود. آزمون‌های ضربه بالستیک با استفاده از پرتاب گلوله مخروطی 7.6 گرمی و با دو سرعت میانگین220 و275 متر بر ثانیه توسط تفنگ گازی انجام شد. سرعت ورودی و خروجی در هریک از نمونه‌ها بوسیله سرعت‌سنج لیزری مشخص گردید. مقدار جذب انرژی و جذب انرژی ویژه عبور پرتابه به عنوان معیاری برای مقایسه کارایی بالستیک پنل‌های مختلف تعیین گردید. نتایج نشان داد از میان چهار نمونه مورد بررسی، پنل حاوی یک درصد نانولوله کربنی بیشترین جذب انرژی و مقاومت بالستیکی را دارا است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مکانیک ضربه
دریافت: 1395/12/19 | پذیرش: 1396/4/10 | انتشار: 1396/5/18