دوره 20، شماره 7 - ( تیر 1399 )                   جلد 20 شماره 7 صفحات 1839-1829 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rabiee A, Ghadak F, Doostdar M. Investigation of Reynolds Number Effect on Dimensionless Coefficients of Three-Hole Yawmeter Probe Using Experimental and SPM Analytical Methods. Modares Mechanical Engineering 2020; 20 (7) :1829-1839
ربیعی علیرضا، قدک فرهاد، دوستدار محمدمهدی. بررسی تاثیر عدد رینولدز بر ضرایب بی‌بعد حسگر انحراف‌سنج سه‌سوراخه با روش‌های تجربی و تحلیلی SPM. مهندسی مکانیک مدرس. 1399; 20 (7) :1829-1839

1- گروه مهندسی هوافضا، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه جامع امام حسین(ع)، تهران، ایران
2- گروه مهندسی هوافضا، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه جامع امام حسین(ع)، تهران، ایران ، fghadak@ihu.ac.ir
چکیده:   (2054 مشاهده)
موضوع مهم در بهره‌برداری از حسگر انحراف‌سنج، استفاده از ضرایب بی‌بعد مناسب و غیرحساس به شرایط مختلف کاری است. این ضرایب بی‌بعد، زاویه انحراف جریان، فشار کل و فشار استاتیک را به‌دست می‌آورند. در مطالعه حاضر، این ضرایب با روش تحلیلی SPM و آزمایش تجربی مورد بررسی و تحلیل قرار می‌گیرند. مقایسه نتایج تجربی و تحلیلی نشان می‌دهد که روش تحلیلی SPM ضریب انحراف جریان در محدوده زاویه بهره‌برداری حسگر سه‌سوراخه را به‌صورت دقیق پیش‌بینی می‌کند. همچنین این روش ضریب فشار کل را در محدوده زوایه انحراف ۱۰± درجه به‌صورت دقیق محاسبه می‌کند. نتایج تجربی نشان می‌دهد که به‌دلیل فرض عدم افزایش سرعت روی حسگر در روش تحلیلی، فشار استاتیک جریان به‌صورت دقیق محاسبه نمی‌شود. طبق مشاهدات آزمایشگاهی، افزایش سرعت و کاهش فشار در نواحی اطراف حسگر وجود دارد و این مساله ناشی از وجود ناحیه مکش در پایین‌دست حسگر است. برخلاف نتایج روش تحلیلی، در روش تجربی در زاویه صفر درجه، فشار استاتیکی جریان با متوسط فشار نقاط چپ و راست حسگر برابر است. به‌دلیل حساسیت ضرایب بی‌بعد فشار استاتیک جریان به تغییر عدد رینولدز، مقادیر مختلفی برای این ضریب در منابع مختلف گزارش شده است. این ضرایب با تغییر عدد رینولدز تغییر می‌کنند و دقت آنها کاهش می‌یابد. در مطالعه حاضر، یک ضریب بی‌بعد مناسب جدید معرفی می‌شود که نسبت به عدد رینولدز دارای کمترین میزان حساسیت است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مکاترونیک
دریافت: 1398/4/8 | پذیرش: 1399/1/25 | انتشار: 1399/4/30