دوره 13، شماره 15 - ( ويژه‌نامه سوم 1392 )                   جلد 13 شماره 15 صفحات 236-223 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nonlinear free vibration of a single layered nanoplate based on the nonlocal elasticity. Modares Mechanical Engineering 2014; 13 (15) :223-236
شوشتری علیرضا، داستانی مبارکه داریوش. ارتعاشات آزاد غیرخطی یک نانوصفحه تک لایه بر مبنای الاستیسیته غیرمحلی. مهندسی مکانیک مدرس. 1392; 13 (15) :223-236

1- استادیار- دانشگاه بوعلی سینا همدان دانشکده مهندسی
2- دانشگاه بوعلی سینا
: در این مقاله به بررسی ارتعاشات آزاد غیر خطی یک نانو صفحه مستطیلی شکل بر مبنای تئوری الاسبیسیته غیر محلی پرداخته خواهد شد. بدین منظور ابتدا معادلات حرکت نانو صفحه که به صورت یک محیط پیوسته در نظر گرفته شده است با استفاده از اصل هامیلتون و بر اساس تئوری کلاسیک ورقها استخراج گردیده است. سپس با استفاده ین نابع تنش و روش گلرکین معادلات مذکور ب یک معادله دیفرانسیل معمولی غیر خطی و یک معادله سازگاری تبدیل شده است.این معادله به کمک روش مقیاسهای زمانی چندگانه حل شده و روابط تحلیلی جهت فرکانس طبیعی غیر خطی و شکل مود اول بدست آمده است. سپس به عنوان مثال این روابط برای یک صفحه گرافین در دوحالت ساختار آرمچیر و زیگزاگ مطذالعه گردیده و اثر پارامترهای هندسی نسبت منظر و تئوری غیر محلی بر کمیتهای فرکانس و تغییر شکل بررسی گردیده است. نتایج نشان می دهد اثر پارامتر تئوری غیر محلی بر رفتار ارتعاشی این نوع سازه ها مشهود است و استفاده از این نوع تئوری در مقیاس نانو لازم می باشد.
واژه‌های کلیدی: ارتعاشات غیرخطی، نانوصفحه، گرافین
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ارتعاشات