دوره 16، شماره 6 - ( 6-1395 )                   جلد 16 شماره 6 صفحات 126-119 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ahmadifard S, Roknian M, Tinati Seresht T, Kazemi S. Fabrication of hybrid nanocomposite Al2024/Gr/ZrO2 via FSP and evaluation effect role of hybrid ratio in mechanical and wear properties. Modares Mechanical Engineering 2016; 16 (6) :119-126
احمدی فرد سعید، رکنیان مسعود، طینتی سرشت طالب، کاظمی شهاب. تولید نانو کامپوزیت ترکیبی Al2024/Gr/ZrO2 توسط فرآوری اصطکاکی اغتشاشی و بررسی اثر نسبت ترکیبی بر خواص مکانیکی و سایشی. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (6) :119-126

1- فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی مواد دانشگاه بوعلی سینا
2- دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد دانشگاه بوعلی سینا
3- فارغ التحصیل کارشناسی ارشد دانشگاه ازاد ساوه
4- هیئت علمی رشته مهندسی مواد دانشگاه بوعلی سینا
نسبت ترکیبی هر یک از فازهای تقویت کننده در کامپوزیت ترکیبی می‌تواند تعیین کننده نسبت حجم کل تقویت کننده از حجم کل کامپوزیت باشد. نسبت ترکیبی، یک فاکتور مهم در کنترل حد مشارکت هر یک از فازهای تقویت کننده از کل خواص کامپوزیت ترکیبی است. بنابراین هدف از انجام این کار، تولید نانو کامپوزیت سطحی ترکیبی آلومینیم 2024 با ذرات زیرکونیا با میانگین اندازه ذرات 15 نانومتر و گرافیت با میانگین اندازه ذرات کمتر از 100 میکرون با نسبت ترکیبی متفاوت توسط فرآیند فرآوری اصطکاکی اغتشاشی است. برای تولید نانو کامپوزیت از یک سرعت دورانی و سرعت پیشروی ثابت، به ترتیب 1000 دور بر دقیقه و 20 میلیمتر بر دقیقه و زاویه انحراف 3 درجه استفاده شد و همچنین به منظور توزیع بهتر ذزات در زمینه، فرآیند در 2 پاس انجام شد. سپس به بررسی اثر نسبت ترکیبی بر ریزساختار، خواص مکانیکی و سایشی نانو کامپوزیت پرداخته شد. برای بررسی ریزساختار از میکروسکوپ نوری و میکروسکوپ الکترونی روبشی استفاده گردید که تصاویر نشان داد که ذرات به صورت یکنواخت در ناحیه اغتشاشی توزیع شده است. آزمون‌های سختی و سایش به صورت پین بر روی دیسک لغزشی خشک به منظور بررسی نسبت ترکیبی، خواص مکانیکی و سایشی نانو کامپوزیت تولید شده، انجام و اندازه‌گیری شد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مواد مرکب
دریافت: 1394/11/28 | پذیرش: 1395/2/4 | انتشار: 1395/3/25