دوره 16، شماره 1 - ( 1-1395 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 62-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sedaghat A, Kian H. Multi-Criteria Optimization of a solar cooling system assisted ground source Heat Pump system. Modares Mechanical Engineering 2016; 16 (1) :51-62
صداقت احمد، کیان هادی. بهینه سازی چندهدفه یک سیستم پمپ حرارتی منبع زمینی ترکیب شده با سیستم سرمایش خورشیدی. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (1) :51-62

1- استادیار دانشگاه صنعتی اصفهان
2- کارشناس ارشد
در این تحقیق به بهینه سازی یک سیستم پمپ حرارتی منبع زمینی ترکیب شده با سیستم سرمایش جذبی خورشیدی پرداخته شده است. فرایند بهینه سازی با استفاده از یک الگوریتم تکاملی چندهدفه انجام شده است. سه فرایند بهینه سازی شامل بهینه سازی تک هدفه ترمودینامیکی، ترمواقتصادی و چندهدفه انجام شده است. در مورد بهینه سازی چندهدفه، یک مثال از فرایند تصمیم گیری برای انتخاب حل نهایی از جبهه بهینه پارتو ارائه شده است. نتایج نشان دادند که بهینه سازی چندهدفه دو تابع هدف ترمودینامیکی و اقتصادی را به طور همزمان مدنظر قرار می دهد. نتایج بدست آمده با استفاده از روش های بهینه سازی مختلف مقایسه و مورد بحث قرار گرفتند. نشان داده شد که بهینه سازی ترمودینامیکی بر روی منابع انرژی تمرکز می کند در حالی که بهینه سازی ترمواقتصادی فقط بر روی منابع مالی تمرکز می کند. در مقابل بهینه سازی چندهدفه هر دو منابع انرژی و مالی را مدنظر قرار می دهد. نتایج نشان داده اند که درصد انحراف از مقادیر ایده آل ترمودینامیکی و اقتصادی برای سیستم بهینه ترمودینامیکی به ترتیب 0 % و 905 % بودند. این مقادیر برای سیستم بهینه اقتصادی به ترتیب 104 % و 0 % بدست آمدند. مقادیر انحراف از نقطه ایده آل برای سیستم بهینه چندهدفه برای معیارهای ترمودینامیکی و اقتصادی به ترتیب 10 % و 88 % بدست آمدند. نتیجه شد که بهینه سازی چندهدفه معیارهای ترمودینامیکی و اقتصادی را بهتر از دو سیستم بهینه تک هدفه ترمودینامیکی و اقتصادی ارضا می کند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: انرژی در ساختمان
دریافت: 1394/5/17 | پذیرش: 1394/7/24 | انتشار: 1395/9/25