دوره 12، شماره 1 - ( 2-1391 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 127-115 | برگشت به فهرست نسخه ها

Seddiq M, Maerefat M, Mirzaei M. Analysis of Electrochemical Characteristics of a Proton Exchange Membrane Fuel Cell at the Cathode Catalyst by Lattice-Boltzmann Method. Modares Mechanical Engineering 2012; 12 (1) :115-127
صدیق مهدی، معرفت مهدی، میرزایی مسعود. تحلیل مشخصه های الکتروشیمیایی یک پیل سوختی غشای تبادل پروتون در کاتالیست کاتد به روش بولتزمن شبکه ای. مهندسی مکانیک مدرس. 1391; 12 (1) :115-127

1- دانشگاه تربیت مدرس- دانشکده فنی-مهندسی- گروه مکانیک
2- دانشیار مهندسی مکانیک-دانشگاه تربیت مدرس
3- دانشیار مهندسی مکانیک / دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
مطالعه کمیت­های الکتروشیمیایی پیل سوختی ارتباط تنگاتنگی با تغییرات دما و غلظت مواد اولیه در ناحیه کاتالیست دارد. این کمیت­ها خود وابسته به پدیده­های انتقال جرم و انتقال حرارت در ناحیه­های دیگر پیل است. در این مقاله از روش بولتزمن شبکه­ای به عنوان مدلی میکرو-مقیاس که در مسائلی همچون پیل سوختی از قابلیت­های محاسباتی مطلوبی برخوردار می­باشد، استفاده شده است تا جریان سیالات و انتقال حرارت در مقطعی دو بعدی از کانال، صفحه دو قطبی، لایه انتشار گاز و کاتالیست سمت کاتد یک پیل سوختی از نوع غشای تبادل پروتون شبیه سازی شده و مشخصه­های الکتروشیمیایی در کاتالیست کاتد تجزیه و تحلیل گردد. با ارائه روشی برای تخمین تغییرات غلظت­ها در طول کانال، آرایش کانال از نوع مارشکل در نظر گرفته شده است. نتایج نشان­دهنده نقش اساسی صفحه دوقطبی در توزیع کمیت­ها در ناحیه کاتالیست است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: انتقال حرارت و جرم
دریافت: 1390/11/12 | پذیرش: 1391/1/11 | انتشار: 1391/2/19