دوره 16، شماره 12 - ( 12-1395 )                   جلد 16 شماره 12 صفحات 66-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zarei Darani S, Naghdabadi R, Jokar E, Irajizad A. Experimental study on mechanical properties of graphene oxide/epoxy nonocomposites in different strain rates. Modares Mechanical Engineering 2017; 16 (12) :61-66
زارعی دارانی سجاد، نقدآبادی رضا، جوکار عفت، ایرجی زاد اعظم. مطالعه تجربی خواص مکانیکی نانوکامپوزیت گرافن ‌اکسید/اپوکسی در نرخ‌های مختلف از کرنش. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (12) :61-66

1- دانشجوی دکترا مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف
2- استاد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف
3- پژوهشگر پسا دکتری پژوهشکده علوم و فناوری نانو دانشگاه صنعتی شریف
4- استاد دانشکده فیزیک و پژوهشکده علوم و فناوری نانو ، دانشگاه صنعتی شریف
در این مقاله رفتار مکانیکی نانوکامپوزیت‌های اپوکسی تقویت شده با نانوصفحات گرافن ‌اکسید (گرافن‌ اکسید/ اپوکسی)، در نرخ‌های مختلف از کرنش، مورد مطالعه قرار گرفته است. در این راستا ابتدا گرافن ‌اکسید به روش شیمیایی هامر با کاهش گرافیت خشک سنتز شده و در ادامه نانوکامپوزیت گرافن ‌اکسید/ اپوکسی به روش مخلوط با حلال (استون)، ساخته شده است. از نانوکامپوزیت بدست آمده نمونه‌های استاندارد برای انجام آزمایش، تهیه شده و آزمایش‌های فشار استاتیکی و هاپکینسون فشاری بر روی آن‌ها انجام گرفته است. نتایج حاصل از انجام آزمایش نشان داد که افزودن نانو صفحات گرافن ‌اکسید به اپوکسی باعث افزایش سفتی و استحکام آن شده است. مشخص شد که رفتار اپوکسی به شدت وابسته به نرخ کرنش بوده به طوری استحکام آن در حالت دینامیکی حدود 50 درصد از حالت استاتیکی بیش‌تر است. از طرف دیگر، تأثیر افزودن این نانوصفحات در نرخ کرنش‌های پایین، بیش‌تر از نرخ کرنش‌های بالا است. به طوری که استحکام اپوکسی با افزودن 0.3 درصد جرمی از گرافن ‌اکسید، در نرخ کرنش 0.01 (s^(-1 و 1100 (s^(-1 به ترتیب حدود 20% و 5% افزایش می‌یابد. هم‌چنین مقایسه تصاویر میکروسکوب الکترونی روبشی از سطح شکست نمونه‌های اپوکسی و نانوکامپوزیت آن بعد از آزمایش فشار استاتیکی، نشان داد که زبری سطح شکست برای نانوکامپوزیت بیش‌تر از اپوکسی است.

دریافت: 1395/5/24 | پذیرش: 1395/8/1 | انتشار: 1395/8/29