دوره 20، شماره 7 - ( تیر 1399 )                   جلد 20 شماره 7 صفحات 1788-1773 | برگشت به فهرست نسخه ها

Taban A, Jalali A, Zamani M. Effect of Blade Angle of Attack on the Performance of the Darius J-Shaped Vertical Axial Wind Turbine. Modares Mechanical Engineering 2020; 20 (7) :1773-1788
تابان احمدرضا، جلالی علی، زمانی مهدی. اثر زاویه حمله پره بر عملکرد توربین باد محوری عمودی داریوس با پره J- شکل. مهندسی مکانیک مدرس. 1399; 20 (7) :1773-1788

1- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه پیام نور، تهران ایران
2- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه پیام نور، تهران ایران ، a_jalali@pnum.ac.ir
3- مرکز تحقیقاتی هوا خورشید، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
انسان همواره به‌دنبال راه‌هایی برای تولید انرژی الکتریکی ارزان و دائمی است. یکی از این راه‌ها، استفاده از توربین‌های بادی است. توربین‌های بادی محور عمودی به‌دلیل مشکل راه‌اندازی و بازده پایین نسبت به توربین‌های محور افقی، کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند. از راه‌های بهبود عملکرد توربین‌های باد محور عمودی، تغییر زاویه حمله ایرفویل نسبت به باد است. در این مطالعه، از روش دینامیک سیالات محاسباتی برای حل معادلات حجم محدود جریان استفاده شده است. زوایای مختلف حمله از ۱۲- تا ۱۰+ درجه و سرعت باد ۱۰ متر بر ثانیه و چگالی ۱/۲۲۵ کیلوگرم بر متر مکعب و ویسکوزیته دینامیکی ثابت ۱/۸۲۵ پاسکال‌ثانیه استفاده شده است. نتایج نشان داد که با افزایش زاویه حمله ایرفویل تا ۱۰+ درجه، ضریب توان و گشتاور نسبت به حالت مرجع (صفر) کاهش می‌یابد و با کاهش زاویه حمله ایرفویل تا ۴- درجه، ضریب توان و گشتاور افزایش و بعد از آن در ۸- تا ۱۲- درجه کاهش می‌یابد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آیرودینامیک
دریافت: 1398/7/29 | پذیرش: 1399/1/3 | انتشار: 1399/4/30