دوره 20، شماره 7 - ( تیر 1399 )                   جلد 20 شماره 7 صفحات 1872-1861 | برگشت به فهرست نسخه ها

Soltani B, Babaeian M, Ghasemi H. Experimental Investigation and Finite Element Simulation of Hole-Flanging Process by Single Point Incremental Forming. Modares Mechanical Engineering 2020; 20 (7) :1861-1872
سلطانی بهزاد، بابائیان مهرداد، قاسمی حسین. بررسی تجربی و شبیه‌سازی اجزای محدود فرآیند لبه‌دارکردن سوراخ ورق با استفاده از شکل‌دهی نموی تک‌نقطه‌ای. مهندسی مکانیک مدرس. 1399; 20 (7) :1861-1872

1- گروه طراحی جامدات، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران ، bsoltani@kashanu.ac.ir
2- گروه طراحی جامدات، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران
روش شکل‌دهی نموی تک‌نقطه‌ای با هزینه پایین و انعطاف‌پذیری بالا می‌تواند جایگزین مناسبی برای روش‌های مرسوم لبه‌دارکردن سوراخ ورق باشد. در این مطالعه، امکان لبه‌دارکردن سوراخ مربعی ورق آلومینیوم AL۱۰۵۰ با استفاده از روش شکل‌دهی نموی مورد بررسی قرار گرفته و کیفیت فلنج هرمی ایجادشده با فلنج مخروطی مقایسه شده است. شکل نهایی فلنج به‌گونه‌ای تعریف شده است که زاویه دیواره با افزایش ارتفاع به‌تدریج افزایش یابد. شبیه‌سازی فرآیند با نرم‌افزار آباکوس انجام شد و برای اعتبارسنجی نتایج شبیه‌سازی، آزمایش عملی نیز انجام گرفت. پس از انجام آزمایش‌های تجربی، ویژگی‌های فلنج مانند اندازه‌ نهایی سوراخ، ارتفاع فلنج و ضخامت دیواره، بررسی شدند. نتایج نشان داد که در لبه ایجادشده حول سوراخ دایره‌ای برگشت فنری کمتر و دقت ابعادی بیشتر است ولی با ملاحظه‌ ارتفاع و اندازه سوراخ، می‌توان سوراخ مربعی را نیز با روش نموی لبه‌دار کرد. نتایج اندازه‌گیری ابعادی فلنج‌ها نشان داد که ابعاد نهایی سوراخ پس از لبه‌دارشدن، افزایش خواهد یافت. با بررسی سوراخ‌های مختلف مشاهده شد که هر چه سوراخ اولیه بزرگ‌تر باشد، میزان افزایش ابعاد سوراخ پس از فلنج‌کردن، کمتر خواهد بود.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: طراحی و ساخت به کمک کامپیوتر
دریافت: 1398/8/27 | پذیرش: 1399/1/22 | انتشار: 1399/4/30