دوره 18، شماره 3 - ( 3-1397 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 170-164 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseini-Golgoo S M, Sabet S. Modeling and validation of the transient response of a temperature modulated gas sensor to ethanol. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (3) :164-170
حسینی گلگو سیدمحسن، ثابت سجاد. مدل‌سازی و صحه سنجی پاسخ یک حسگر گاز تحت مدولاسیون دمایی به گاز اتانول. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (3) :164-170

1- گروه مهندسی برق، دانشکده فنی، دانشگاه گیلان، رشت، گیلان
2- گروه مهندسی برق، دانشکده فنی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
در این مقاله ابتدا یک حسگر گاز اکسید فلزی از نوع تجاری تحت مدولاسیون دمایی قرار داده شده و همزمان ثبت پاسخ‌های گذرای آن به تراکم‌های مختلف گاز اتانول ارائه می‌شود. با اعمال مدولاسیون دمایی، دمای سطح حسگر نیز توسط یک ترموکوپل نوع-S ظریف ثبت شد. سپس عملکرد این نوع حسگرها بر اساس مدل جذب اکسیژن هوا و جذب گاز اتانول بر سطح لایه حساس با استفاده از معادله جذب هم‌دمای فروندلیش بیان می‌شود. در ادامه، این مدل با استفاده از نرم افزار متلب در محیط سیمولینک شبیه‌سازی می‌شود. با استفاده از این مدل می‌توان پاسخ پویای حسگر را به اتانول مشاهده کرد. در این مدل، تراکم یک گاز بصورت ولتاژ در نظر گرفته می‌شود. این پارامتر به همراه پروفایل دمایی سطح یک حسگر تحت مدولاسیون دمایی و هدایت حسگر تحت تاثیر اکسیژن هوا، به عنوان ورودی‌های مدل و پاسخ گذرای حسگر به عنوان خروجی مدل در نظر گرفته می‌شوند. پارامترهای این مدل بر اساس معیار نزدیکی پاسخ‌های شبیه‌سازی شده و پاسخ‌های ثبت شده در هر تراکم از گاز اتانول محاسبه می‌شوند. نتایج شبیه‌سازی بر اساس میانگین پارامترهای شبیه‌سازی شده نیز نشان‌دهنده‌ی نزدیکی پاسخ‌های شبیه‌سازی شده و پاسخ‌های ثبت‌شده‌ی واقعی بود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ابزار دقیق
دریافت: 1396/10/7 | پذیرش: 1396/11/9 | انتشار: 1397/12/4