دوره 20، شماره 7 - ( تیر 1399 )                   جلد 20 شماره 7 صفحات 1894-1883 | برگشت به فهرست نسخه ها

yazdani H, Yaghoubi M. Thermal Performance Investigation of Residential Buildings with Cool and Green Roofs under Different Climates of Iran. Modares Mechanical Engineering 2020; 20 (7) :1883-1894
یزدانی حامد، یعقوبی محمود. بررسی عملکرد حرارتی ساختمان‌های مسکونی با سقف‌های خنک و سبز در اقلیم‌های مختلف ایران. مهندسی مکانیک مدرس. 1399; 20 (7) :1883-1894

1- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران ، hamedme.yazdani@gmail.com
2- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
بخش عمده مصرف انرژی در بخش خانه‌های مسکونی مربوط به گرمایش و سرمایش ساختمان است. نماهای خارجی ساختمان‌ها در معرض نور خورشید و هوای محیط بیرون بوده و نقش تعیین‌کننده‌ای در تعیین بارهای حرارتی ساختمان دارند. در این میان، سقف‌ها که در تمام طول روز در معرض تابش خورشیدی هستند، از اجزای مهم ساختمانی بوده و سهم قابل توجهی از مصرف انرژی یک ساختمان مربوط به آنها است. لذا به‌کارگیری راه‌حل‌های مناسب برای سقف‌ها موجب کاهش قابل توجه مصرف انرژی ساختمان برای تهویه مطبوع و بهبود شرایط راحتی محیط داخل ساختمان می‌شود. در این مقاله تأثیر روش‌های مختلف پوشش سقف، بر عملکرد حرارتی یک ساختمان یک طبقه مسکونی با دو نوع طراحی غیرعایق و عایق‌بندی‌شده، در اقلیم‌های مختلف جوی ایران بررسی می‌شود. برای مطالعه سه نوع سقف خنک با ضرایب بازتابش خورشیدی ۰/۵، ۰/۷ و ۰/۹ و دو نوع سقف سبز، که یکی به‌طور طبیعی در معرض بارش‌های جوی و دیگری همیشه مرطوب نگهداری می‌شود، در نظر گرفته شده و بارهای حرارتی سالیانه مورد نیاز ساختمان جهت تأمین شرایط آسایش، با استفاده از نرم‌افزار دیزاین‌بیلدر محاسبه و با سقف معمول بتنی مقایسه شده است. نتایج نشان می‌دهد، با انتخاب پوشش مناسب سقف، می‌توان انرژی کل مورد نیاز ساختمان در بخش تهویه مطبوع را بین ۷ تا ۳۱% با توجه به نوع طراحی ساختمان و اقلیم منطقه کاهش داد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: انتقال حرارت و جرم
دریافت: 1398/8/14 | پذیرش: 1399/1/31 | انتشار: 1399/4/30