دوره 14، شماره 2 - ( 2-1393 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 116-107 | برگشت به فهرست نسخه ها

Baharloo N, Afshari E. A parametric study of the performance of a membrane humidifier for PEM fuel cell. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (2) :107-116
بهارلو هوره ناصر، افشاری ابراهیم. مطالعه پارامتری عملکرد مرطوب ساز غشایی برای پیل سوختی غشا پلیمری. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (2) :107-116

1- دانشجوی ارشد مکانیک
2- استادیار گروه مکانیک دانشگاه اصفهان
مرطوب سازی بهینه گازهای واکنشگر پیل سوختی غشا پلیمری تاثیر بسزایی در عملکرد آن دارد. در این مطالعه، یک مدل تحلیلی از مرطوب ساز غشایی برای پیل سوختی غشا پلیمری ارائه و تاثیر دبی¬ها، فشارها و دماهای ورودی مرطوب ساز بر عملکرد آن بررسی شده است. بدین منظور، با نوشتن معادلات حاکم شامل: معادلات انتقال آب در غشا و قانون بقا انرژی در مرطوب ¬ساز، یک دستگاه معادلات غیر خطی تشکیل شده که به روش تکرار، با استفاده از برنامه نویسی فرترن حل گردیده است. در هر مرحله، دماهای خروجی، نرخ انتقال آب از غشا، رطوبت نسبی و نقطه شبنم خروجی گاز خشک محاسبه و تحلیل شده¬اند. هرچه اختلاف نقطه شبنم ورودی سمت مرطوب و خروجی سمت خشک کمتر باشد، عملکرد مرطوب ساز بهتر است. نتایج نشان می¬دهد افزایش دبی ورودی سمت خشک، سبب افت عملکرد اما افزایش دبی ورودی در سمت مرطوب سبب بهبود عملکرد مرطوب¬ساز می¬شود. با افزایش فشار ورودی کانال خشک، عملکرد مرطوب ساز بهتر می¬شود؛ در حالی که فشار ورودی سمت مرطوب اثر قابل توجهی بر عملکرد آن ندارد. بررسی تاثیر دما نشان می¬دهد پیش گرم کردن گاز خشک ورودی ضروری به نظر نمی¬رسد و استفاده از گاز مرطوب سردتر عملکرد مرطوب ساز را بهبود می¬بخشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: انتقال حرارت و جرم|پیل سوختی، واکنش و جریان چند گونه ای|ترمودینامیک
دریافت: 1392/2/15 | پذیرش: 1392/4/4 | انتشار: 1393/1/31