دوره 17، شماره 2 - ( 2-1396 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 210-199 | برگشت به فهرست نسخه ها

Roshanian J, Bataleblu A, Farghadani M H, Ebrahimi B. Multi-Objective Multidisciplinary Design Optimization of a General Aviation Aircraft. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (2) :199-210
روشنی یان جعفر، بطالبلو علی اصغر، فرقدانی محمد حسین، ابراهیمی بنیامین. بهینه سازی طراحی چندموضوعی چند هدفه هواپیمای هوانوردی عمومی. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (2) :199-210

1- عضو هیئت علمی/دانشگاه صنعتی خواجه نصیر-دانشکده هوا فضا
2- دانشجوی دکترا/ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
3- دانشجو ارشد/ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
4- دانشجو ارشد/دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
در این مقاله، طراحی یک هواپیمای هوانوردی عمومی با استفاده از روش بهینه‌سازی طراحی چندموضوعی و به صورت چندهدفه ارائه شده است. در فازهای اولیه طراحی، پیکره بندی اولیه ی هواپیما بر مبنای یک سری الزامات از پیش تعیین شده و مطالعات آماری تعیین می گردد. سپس موضوعات طراحی مفهومی به منظور بهبود عملکرد در قالب ساختار امکان پذیری طراحی چندموضوعی مدل می‌شوند. حلقه امکان پذیری طراحی چندموضوعی بر اساس انجام یک تحلیل چندموضوعی که شامل موضوعات موتور، وزن و سایزبندی، آیرودینامیک، عملکرد و پایداری است، تشکیل شده است. قیود و الگوریتم های لحاظ شده در طراحی بر مبنای روش طراحی گودمانسون پیاده سازی شده است. متغیرهای طراحی با دقت و بر مبنای تحلیل حساسیت روی اهداف بهینه سازی (کاهش وزن کل و افزایش برد) انتخاب شده‌اند. قیود پایداری استاتیکی نیز به منظور دست یافتن به یک طرح امکان پذیر در طراحی لحاظ شده است. با استفاده از روش بهینه سازی تکاملی چند هدفه ژنتیک، مجموعه پاسخ های ممکن در قالب جبهه پرتو ارائه شده است. با انتخاب موتورهای مختلف برای طراحی هواپیما و ارائه جبهه پرتو حاصل از فرایند بهینه سازی، امکان پذیری و سودمندی این روش سریع طراحی مفهومی هواپیما نشان داده شده است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: سایر......
دریافت: 1395/8/29 | پذیرش: 1395/10/25 | انتشار: 1395/11/19