دوره 16، شماره 8 - ( 8-1395 )                   جلد 16 شماره 8 صفحات 400-395 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rabbani A, Nategh M J, Karimi D. Machining Free Form Surfaces with Hexapod Machine Tool. Modares Mechanical Engineering 2016; 16 (8) :395-400
ربانی علی، ناطق محمد جواد، کریمی داوود. ماشینکاری سطوح با شکل آزاد با استفاده از دستگاه هگزاپاد. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (8) :395-400

1- دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشیار گروه ساخت و تولید، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه تربیت مدرس
3- سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران
دستگاه هگزاپاد با دارا بودن ساختاری موازی از شش درجه آزادی برخوردار است. این دستگاه بر خلاف ماشین‌ابزارهای سنتی چالاکی بالایی دارد. با توجه به این شش درجه آزادی از آن می‌توان برای ماشینکاری سطوح با شکل آزاد استفاده نمود. سطوح با شکل آزاد از جمله سطوح پرکاربرد در صنعت امروز می‌باشند. از این سطوح در صنایع خودرو سازی، هوا فضا و قالب‌سازی به وفور استفاده می‌گردد. با توجه به این کاربرد روز‌افزون، ماشین‌کاری این سطوح نیز بسیار مورد توجه پژوهشگران واقع شده است. در ماشین-ابزارهای فرز پنج محوره در این زمینه کارهای فراوانی صورت پذیرفته است. در این مقاله ماشینکاری سطوح با شکل آزاد با استفاده از دستگاه هگزاپاد مورد بررسی قرار گرفته است و بحث اصلی آن تایید امکان پذیری استفاده از دستگاه هگزاپاد به عنوان میز ماشین‌ابزار و ماشینکاری به کمک آن است. ابتدا نحوه میانیابی این سطوح با توجه به ساختار موازی دستگاه آورده شده است. در ادامه استخراج اطلاعات سطوح با شکل آزاد به کمک فرمول‌بندی نربز توضیح داده شده است. سپس ماشینکاری سطوح نربز با دستگاه هگزاپاد بررسی شد. در نهایت هم دو قطعه با شکل آزاد در نرم‌افزار کتیا طراحی شدند و سپس ماشین‌کاری گردیدند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ماشین کنترل عددی
دریافت: 1395/3/29 | پذیرش: 1395/6/19 | انتشار: 1395/8/1