دوره 15، شماره 6 - ( 6-1394 )                   جلد 15 شماره 6 صفحات 131-123 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amiri M, Kahrom M, Kianifar A. Numerical and experimental investigation on effects of the primary and secondary overlaps on the performance of Savonius wind turbine. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (6) :123-131
امیری مریم، کهرم محسن، کیانی فر علی. بررسی عددی و تجربی اثر میزان هم پوشانی اولیه و ثانویه بر عملکرد توربین بادی ساونیوس. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (6) :123-131

1- دانشگاه فردوسی مشهد
2- استاد دانشگاه فردوسی مشهد
3- دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد
توریبن های بادی ساونیوس بدلیل طراحی و ساخت ساده، عدم وابستگی به جهت باد و خود راه انداز بودن، مورد توجه بسیاری از محققین قرار گرفته اند. در مقاله حاضر با استفاده از شبیه سازی عددی و نتایج آزمایشگاهی به بررسی اثر میزان هم پوشانی اولیه و ثانویه بر عملکرد توربین بادی ساونیوس پرداخته شده است. هشت روتور مختلف مورد بررسی قرار گرفته اند که سه روتور بصورت آزمایشگاهی و هر هشت روتور بصورت عددی تحلیل شده اند. اثر پارامترهای همپوشانی اولیه، هم پوشانی ثانویه، عدد رینولدز و تعداد پره بر ضریب توان و ضریب گشتاور پره مورد بررسی قرار گرفته اند. نتایج نشان می دهند حداکثر ضریب توان برای تمامی روتورهای بررسی شده در نسبت سرعت-های نوک 8/0 تا 0/1 (سرعت نوک پره نزدیک به سرعت باد) اتفاق می افتد. ضریب توان حداکثر در مقدار هم پوشانی اولیه (بی بعد شده نسبت به قطر پره) 2/0 اتفاق می افتد، اما کم یا زیاد کردن هم پوشانی ثانویه باعث کاهش ضریب توان حداکثر می شود. با افزایش عدد رینولدز ضریب توان حداکثر و متوسط افزایش می‌یابد. همچنین گرچه افزودن پره به روتور ساونیوس باعث ایجاد گشتاور تولیدی یکنواخت تری می گردد، اما ضریب توان حداکثر روتور را کاهش می دهد. با افزایش نسبت هم پوشانی ثانویه مثبت، ضریب گشتاور افزایش می یابد و هم پوشانی منفی ضریب گشتاور را کاهش می دهد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: دینامیک سیالات محاسباتی
دریافت: 1393/12/1 | پذیرش: 1393/12/14 | انتشار: 1394/2/1