دوره 14، شماره 1 - ( 1-1393 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 112-106 | برگشت به فهرست نسخه ها

Gholipoor A, Baseri H, Shakeri M. Experimental study of the near dry EDM process. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (1) :106-112
قلیپور احد، باصری حمید، شاکری محسن. مطالعه تجربی فرآیند ماشینکاری تخلیه الکتریکی نیمه‌خشک. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (1) :106-112

1- دانشگاه صنعتی بابل
فرآیند ماشینکاری تخلیه الکتریکی نیمه‌خشک از مخلوط مایع و گاز به‌عنوان سیال دی‌الکتریک استفاده می‌کند. در این مطالعه، برای بررسی تأثیر جنس ابزار بر عملکرد ماشینکاری تخلیه الکتریکی نیمه‌خشک، این فرآیند در سه سطح از انرژی تخلیه و با دو ابزار مسی و برنجی مورد بررسی و مطالعه قرار می‌گیرد. همچنین از روش طراحی آزمایش تاگوچی برای بررسی تأثیر پارامترهای غیر الکتریکی فرآیند از قبیل سرعت دورانی ابزار، نرخ جریان مایع و فشار گاز و همچنین تأثیر انرژی تخلیه بر نرخ براده‌برداری، نرخ سایش ابزار و زبری سطح استفاده شده است. آنالیز واریانس نیز برای یافتن پارامترهای مهم مؤثر بر نرخ براده‌برداری، نرخ سایش ابزار و زبری سطح بکار گرفته شده است. نتایج به‌دست‌آمده از این مطالعه نشان داد که ابزار مسی نرخ براده‌برداری بیشتر و نرخ سایش ابزار کمتری در مقایسه با ابزار برنجی دارد. آنالیز اثر اصلی به‌دست‌آمده از روش تاگوچی نشان داد که نرخ براده‌برداری و زبری سطح ماشینکاری شده با افزایش نرخ جریان آب و انرژی تخلیه بیشتر می‌شود و افزایش فشار گاز موجب کاهش نرخ سایش ابزار می‌شود. همچنین نتایج به‌دست‌آمده از آنالیز واریانس نشان داد که انرژی تخلیه مهمترین عامل مؤثر بر نرخ براده‌برداری، نرخ سایش ابزار و زبری سطح می‌باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روشهای ساخت
دریافت: 1392/6/1 | پذیرش: 1392/7/7 | انتشار: 1392/11/1