دوره 21، شماره 9 - ( شهریور 1400 )                   جلد 21 شماره 9 صفحات 587-575 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farahmand M J, Hassani A, Moazemi Goudarzi A. Modeling Thermal Loading Effects for Three New Designs of Radiant Tube Burner. Modares Mechanical Engineering 2021; 21 (9) :575-587
فرحمند حبیبی محمد جواد، حسنی علی، معظمی گودرزی علی. مدل‌سازی اثرات بارگذاری حرارتی در سه طرح جدید از مشعل با لوله تابشی. مهندسی مکانیک مدرس. 1400; 21 (9) :575-587

1- دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
2- دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل ، Hassani@nit.ac.ir

در پژوهش حاضر، به بررسی توزیع تنش و کرنش ناشی از گرادیان حرارتی در لوله تابنده از یک نمونه مشعل تابشی پرداخته می‌شود. در طرح این مشعل، دریچه‌های خروجی متعددی در جداره لوله تابنده تعبیه‌شده است و سیال حاصل از احتراق در کوره از این دریچه ها تخلیه ‌‌می‌شود. برای این مشعل سه نمونه لوله تابنده استوانه‌ای با طول، قطر، ضخامت و جنس یکسان که در هرکدام طرح دریچه‌های خروج سیال متفاوت است، مدل‌سازی شده است. به‌منظور شبیه‌سازی رفتار مکانیکی لوله‌های تابنده موردمطالعه، پس از مدل‌سازی هندسی و با لحاظ کردن جنس لوله و شرایط مرزی، از مجموعه نرم‌افزار تجاری انسیس بهره گرفته‌شده است. شرایط مرزی جهت حل عددی از نتایج آزمون‌های تجربی استخراج‌شده است. با توجه به میانگین سرعت سیال درون لوله تابنده، جریان در محدوده آشفته قرار می‌گیرد. به‌منظور به دست آوردن نمودار تنش-کرنش آلیاژ مورد آزمون از حل روابط رامبرگ-ازگود بهره گرفته‌شده است. از حل برهمکنش سیال-جامد توسط نرم‌افزار تجاری انسیس، بهترین طرح ازنظر حداقل بودن مقادیر تنش فون میزز نتیجه‌گیری شده است. همچنین با حذف بار حرارتی از قطعه در گام بعدی، تنش‌های پسماند پدید آمده در نمونه‌ها توسط نرم‌افزار محاسبه می‌گردد. به‌منظور نشان دادن صحت حل، چند نمونه از این مشعل ساخته و موردبررسی قرارگرفته تا نتایج حاصل از آن‌ها تائید کننده حل عددی ‌باشد.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: انتقال حرارت و جرم
دریافت: 1398/10/9 | پذیرش: 1400/2/20 | انتشار: 1400/6/10