دوره 17، شماره 11 - ( 11-1396 )                   جلد 17 شماره 11 صفحات 171-161 | برگشت به فهرست نسخه ها

Basohbat Novinzadeh A, Heydari M, yaseri M. Model-Free Adaptive Controller Design for Nonlinear system of an Air Vehicle pitch channel. Modares Mechanical Engineering 2018; 17 (11) :161-171
با صحبت نوین زاده علیرضا، حیدری محسن، یاسری محمدرضا. طراحی کنترل کننده تطبیقی بدون مدل برای سیستم غیرخطی کانال پیچ یک وسیله پرنده. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (11) :161-171

1- مدیر گروه دینامیک پرواز و مهندسی فضایی / دانشکده هوافضای دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی
2- کارشناسی ارشد/ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
3- دانشکده مهندسی مکانیک و هوافضا/دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران
در این مقاله، به طراحی کنترل‌کننده غیرخطی یک وسیله پرنده فرضی به روش کنترل تطبیقی بدون مدل پرداخته شده است. پیشرفت صنایع در دهه اخیر باعث پیچیده شدن و بزرگ شدن دستگاه‌ها و فرآیندهای مورداستفاده در آن‌ها شده است به همین دلیل یکی از مشکلات اساسی صنایع، مدل‌سازی این دستگاه‌ها و فرآیندها است که بیشتر آن‌ها از کنترل‌کننده تام به خاطر سادگی، عدم نیاز به طراحی خاص و حجم محاسبات کم استفاده می‌کنند. یکی از راهکارهای حل مشکلات ناشی از مدل‌سازی استفاده از روش‌های داده محور است، یکی از این روش‌ها که تنها با استفاده از داده‌های برخط سیستم عمل می‌کند، کنترل تطبیقی بدون مدل است. این روش دارای ویژگی-های منحصربه‌فردی مانند عدم نیاز به شناسایی سیستم، برخط بودن تخمین پارامترها و وضعیت سیستم، ساختار ساده و تطبیقی، حجم محاسباتی کم نسبت به دیگر روش-های کنترل داده محور برخط و عدم وابستگی کامل به ساختار و دینامیک سیستم است که آن را برتر از سایر روش‌های داده محور کرده است. در این مقاله سه شکل این روش بر روی کانال پیچ یک پرنده غیرخطی پیاده‌سازی و با کنترل کننده تام مقایسه شده است. مقایسه پایداری این کنترل‌کننده و کنترل کننده تام با اعمال نویز و عدم قطعیت به سیستم انجام شده است و در نهایتا برای کاملا صنعتی شدن این بررسی، سیستم همراه با عملگر درجه یک در نظر گرفته شده است. نتایج به‌دست‌آمده نشان می-دهد شکل کامل کنترل تطبیقی بدون مدل دارای پاسخی به‌مراتب بهتر نسبت به کنترل‌کننده تام است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: کنترل
دریافت: 1396/6/20 | پذیرش: 1396/7/19 | انتشار: 1396/8/19