دوره 13، شماره 15 - ( ويژه‌نامه سوم 1392 )                   جلد 13 شماره 15 صفحات 158-147 | برگشت به فهرست نسخه ها

mirzamohammadi S, ghodsi M, hojjat Y, talebian S. Numerical and Experimental Study on Sensitivity of Static Force Sensor Using Giant Magnetostrictive Material. Modares Mechanical Engineering 2014; 13 (15) :147-158
میرزامحمدی شاهد، قدسی مجتبی، حجت یوسف، طالبیان سهیل. مطالعه عددی و تجربی بر حساسیت حسگر نیروی استاتیکی با استفاده از ماده اَبَرمگنتواستریکتیو ترفنل- دی. مهندسی مکانیک مدرس. 1392; 13 (15) :147-158

1- دانشجوی دکترای مهندسی مکانیک، دانشگاه شهید رجایی، تهران
2- استادیار مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت مدرس
3- دانشیار مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت مدرس
4- دانشجوی دکترای مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت مدرس
در این پژوهش تاثیر پارامترهای موثر بر حساسیت حسگر نیروی مگنتواستریکتیو مورد بررسی قرار گرفته¬اند و یک حسگر نیروی مگنتواستریکتیو با حساسیت بسیار بالا طراحی و ساخته شده است. در ابتدا، مبانی عملکردی حسگرهای نیروی مگنتواستریکتیو ارائه شده است. سپس به طراحی مفهومی حسگر پرداخته شده و در خلال آن هندسه حسگر و مواد مورد نیاز در ساخت حسگر تعیین شدند. در قدم بعدی به اندازه¬گیری مشخصات هیسترزیس مغناطیسی مواد مورد استفاده و بهینه سازی خواص مغناطیسی پرداخته شده است. بدین منظور منحنی هیسترزیس مغناطیسی آهن کم کربن آنیل نشده و آهن کم کربن آنیل شده تحت شدت جریان¬های مختلف و همچنین منحنی هیسترزیس مغناطیسی میله ترفنل-دی نوع یکپارچه تحت شدت جریان¬ها و پیش¬بارهای مختلف اندازه¬گیری شده است. سپس، با استفاده از نتایج تجربی به دست آمده، شبیه سازی عددی با نرم¬افزار المان محدود انجام گرفته و پارامترهای هندسی موثر بر حساسیت حسگر بهینه سازی شدند. در انتها حسگر نیروی مگنتواستریکتیو ساخته شد و حساسیت و مشخصات عملکردی آن در شرایط مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت. حسگر ساخته شده دارای خطای خطی پذیری 8/2% کل بازه و حساسیت mV/N 0/51 می¬باشد که در مقایسه با حسگرهای مگنتواستریکتیو مشابه مقدار بالاتری را به خود اختصاص داده است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ابزار دقیق|اتوماسیون|روش اجزای محدود
دریافت: 1391/12/12 | پذیرش: 1392/5/2 | انتشار: 1392/12/1