دوره 13، شماره 11 - ( 11-1392 )                   جلد 13 شماره 11 صفحات 138-122 | برگشت به فهرست نسخه ها

Energy and exergy analysis of a combined GAX- ejector absorption refrigeration cycle; specific ejector geometry. Modares Mechanical Engineering 2014; 13 (11) :122-138
صابری مهر علی، سرورالدین آبادی امیر، سیدمحمودی سید محمد. تحلیل انرژی و اگزرژی چرخه تبرید جذبی ترکیبی گکس-اجکتوری؛ اجکتور با هندسه مشخص. مهندسی مکانیک مدرس. 1392; 13 (11) :122-138

1- دانشگاه تبریز
2- دانشیار/ دانشگاه تبریز- دانشکده مکانیک
در این مقاله یک چرخه تبرید گکس اجکتوری پیشنهاد و عملکرد ترمودینامیکی آن با چرخههای تبرید تک اثره اجکتوری، گکس ساده، و تک اثره ساده مقایسه شد. برای اجکتور، بر اساس تئوری کینان و بهرهگیری از مدلهای ارائه شده در ادبیات فن، مدل جدیدی ارائه و اعتباردهی شد و سپس با مدلهای توسعه داده شده در نرم افزار ای ای اس (جهت شبیهسازی فرایندها در چرخهها) ترکیب شد. با بدست آوردن نسبت سطح مقطع بحرانی بهینه برای اجکتور، سه اجکتور با مشخصات فوق، برای بکارگیری در چرخه تبرید گکس اجکتوری و تبرید تک اثره اجکتوری انتخاب شدند. با تغییر دماهای اواپراتور و ژنراتور عملکرد این چرخهها از نقطه نظر قوانین اول و دوم ترمودینامیک مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان میدهد که بازده قانون اول و دوم چرخه گکس اجکتوری به ترتیب در حدود 25 و 16 درصد نسبت به چرخه تبرید جذبی تک اثره اجکتوری، در شرایط یکسان، افزایش مییابد. همچنین مشاهده میشود که برای چرخه ترکیبی گکس- اجکتوری، افزایش دمای ژنراتور ابتدا باعث افزایش و سپس باعث کاهش قانون اول و دوم میشود در حالی که در شرایط مشابه افزایش دمای ژنراتور منجر به کاهش بازده قانون اول و دوم چرخه تبرید تک اثره اجکتوری میشود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ترمودینامیک
دریافت: 1391/10/2 | پذیرش: 1392/3/17 | انتشار: 1392/9/30