دوره 14، شماره 12 - ( 12-1393 )                   جلد 14 شماره 12 صفحات 170-163 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghazavi M, Soltan Rezaee M. Obtaining Stable Cardan Angles in Rotating Systems and Investigating the Effective Parameters on System Stability. Modares Mechanical Engineering 2015; 14 (12) :163-170
قضاوی محمدرضا، سلطان رضایی مسعود. تعیین زوایای گاردان پایدار در سیستم‏های دوار و بررسی عوامل مؤثر بر پایداری سیستم. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (12) :163-170

1- دانشیار هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشگاه تربیت مدرس
ماشین‌آلات دوار یکی از انواع سیستم‌های مکانیکی هستند که در صنعت کاربرد زیادی دارند. نحوه اتصال محورها و نیز نوسانات مجموعه از جمله مواردی است که همواره در این سیستم‌ها مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد. در این مقاله یک سیستم دوار مکانیکی مدلسازی شده¬ است. در این مدلسازی یک سیستم شامل دو محور (شافت) انعطاف-پذیر ناهمراستا که با اتصال گاردان متصل شده¬اند به صورت دو درجه آزادی و با در نظر گرفتن ارتعاشات پیچشی بررسی گشته ¬است. پایداری این مجموعه به کمک روش ماتریس مندرمی تحلیل شده ¬است. اعتبارسنجی مدلسازی به وسیله مقایسه نتایج حاصل با نتایج پژوهش¬های گذشته و نیز انواع فرکانس‌های طبیعی سیستم صورت¬گرفته ¬است. پس از آن، تأثیر پارامترهای مختلف سیستم از جمله سرعت دورانی، زاویه گاردان (زاویه محور¬ها با یکدیگر) و جنس (خواص) محور¬ها (سختی و میرایی آن‌ها) بر پایداری مجموعه بررسی شده است. علاوه بر این شرایط و چگونگی تأثیر هر پارامتر بر سیستم مورد بحث قرار گرفته است. در انتها نمودارهای پایداری بر اساس پارامترهای مختلف سیستم ارائه گشته‏اند. مشاهده می¬شود با کاهش سختی محور¬ها و زاویه گاردان و نیز با افزایش میرایی محور‎ها پایداری سیستم افزایش می‎یابد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ارتعاشات|دینامیک، سینماتیک و مکانیزمها
دریافت: 1392/12/7 | پذیرش: 1393/7/10 | انتشار: 1393/7/12