دوره 14، شماره 3 - ( 3-1393 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 26-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

Lotfi A, nourouzi S. The microstructure and mechanical properties of friction stir welded 7075-T6 aluminum alloy by the use of Design of Experiment. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (3) :17-26
لطفی امیرحسین، نوروزی سلمان. بررسی خواص ریزساختاری و مکانیکی آلیاژ آلومینیم 6T-7075 در جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی با بکارگیری طراحی آزمایش به شیوه ترکیب مرکزی. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (3) :17-26

1- دانشگاه صنعتی بابل
چکیده:   (12045 مشاهده)
آلیاژ آلومینیوم 6T- 7075 با داشتن ویژگی‌‌هایی‌ نظیر مقاومت به خوردگی مناسب، نسبت استحکام به وزن بالا و هدایت حرارتی خوب در مقابل روش های جوشکاری ذوبی قابلیت جوش پذیری ضعیفی از خود نشان می دهد. جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی، یک فرآیند جوشکاری نوین در حالت جامد بوده که پارامترهای مختلفی‌ در آن تاثیر دارند. در این تحقیق به بررسی تاثیر پارامتر‌های مهم جوشکاری نظیر سرعت دورانی، سرعت پیشروی و قطر شانه ابزار بر روی ریزساختار و خواص مکانیکی اتصالات جوشکاری شده با بکارگیری روش طراحی آزمایش به شیوه ی رویه پاسخ پرداخته شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که برای دست یابی‌ به خصوصیات مکانیکی مطلوب، کلیه پارامترها باید در مقدار بهینه خود مورد استفاده قرار گیرند زیرا مقدار نا مناسب پارامترها باعث بروز مشکلاتی از جمله تشکیل عیوب، انحلال ذرات رسوب، رشد دانه‌ و در نهایت افت خواص مکانیکی خواهد شد. از مجموع بیست اتصال ایجاد شده، جوش تولیدی در سرعت دورانی rpm ۱۰۵۰ ، سرعت پیشروی mm/min ۱۰۰ و قطر شانه ابزار mm ۱۴ بهترین خواص مکانیکی و متالورژیکی را در مقایسه با سایر جوش‌ها از خود نشان داد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: جوشکاری
دریافت: 1392/2/15 | پذیرش: 1392/4/15 | انتشار: 1393/2/21