دوره 14، شماره 7 - ( 7-1393 )                   جلد 14 شماره 7 صفحات 190-183 | برگشت به فهرست نسخه ها

Darvizeh A, Anami Rad S, Darvizeh M, Ansari R, Rajabi H. Investigation of microstructure and mechanical behavior of Woodlouse shells using experimental methods and numerical simulation. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (7) :183-190
درویزه ابوالفضل، انامی راد سارا، درویزه منصور، انصاری رضا، رجبی حامد. بررسی ساختار میکروسکوپی و رفتار مکانیکی پوسته خرخاکی با استفاده از مشاهدات تجربی و شبیه سازی عددی. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (7) :183-190

1- عضو هیئت علمی/دانشگاه گیلان
2- دانشگاه گیلان
3- معاون گروه مکانیک-موسسه آموزش عالی احرار
در این مقاله ساختار میکروسکوپی پوسته خرخاکی با استفاده از تصاویر به دست¬ آمده از دستگاه میکروسکوپ الکترونی مورد بررسی قرار گرفته و پاسخ دینامیکی پوسته این جانور، تحت ضربه یک پرتابه مخروطی به روش اجزای محدود مطالعه شده است. شکل خاص پوسته جانور که یک کامپوزیت می¬¬باشد، باعث شده که علیرغم ضخامت ناچیز، در برابر بارهای خارجی، مقاومت مطلوبی از خود نشان دهد. همچنین جانور قادر است در صورت احساس خطر خود را جمع کرده و بدن خود را به شکل یک کره درآورد. بنابراین به منظور بررسی اثرات احتمالی این قابلیت تغییر شکل در بدن حشره بارگذاری بر روی پوسته در هر دو وضعیت صاف و کروی، با زوایای برخورد مختلف و سرعت های متفاوت انجام شد. با مقایسه بین دو وضعیت صاف و کروی این نتیجه حاصل گردید که میزان تمرکز تنش ایجاد شده در پوسته در حالتی که جانور خود را به شکل کره جمع می¬کند، کمتر از حالت نرمال است که این امر بیانگر تاًثیر مثبت مکانیزم حفاظتی جانور می¬باشد. نتایج حاصل از این تحقیق می تواند در راستای طراحی و ساخت ساختارهای نوین مهندسی داری نسبت استحکام به وزن بالا مورد استفاده قرار گیرد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: بیو مکانیک
دریافت: 1392/9/15 | پذیرش: 1392/12/3 | انتشار: 1393/6/1