دوره 17، شماره 2 - ( 2-1396 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 283-275 | برگشت به فهرست نسخه ها

Afzalian M, Davodi F, Hassanzadeh H, Zolfaghari S A, Maerefat M. Investigating the individual characteristics effects on thermal comfort conditions of occupants in a dense occupancy environment. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (2) :275-283
افضلیان مهدی، داودی فرزین، حسن زاده حسن، ذوالفقاری سیدعلیرضا، معرفت مهدی. بررسی تأثیرات عوامل فردی بر آسایش حرارتی افراد مستقر در یک محیط پرجمعیت. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (2) :275-283

1- دانشجوی کارشناسی ارشد
2- دانشجوی دکتری دانشگاه بیرجند
3- دانشگاه بیرجند
4- عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه بیرجند
5- دانشگاه تربیت مدرس
ارزیابی صحیح شرایط آسایش حرارتی در مکان‌های پرجمعیت می‌تواند گامی مؤثر در انتخاب و طراحی سیستم‌های تهویه مطلوب در این مکان‌ها باشد. در یک محیط جمعیت، به دلیل حضور هم‌زمان تعداد زیادی از افراد و نیز تفاوتهای فردی از جمله سن، جنسیت، لباس، وزن و شاخص توده بدنی، تامین کردن شرایط مطلوب آسایش حرارتی کاری نسبتاً پیچیده است. در این مقاله با استفاده از مدل فردی سه نقطه‌ای به تحلیل اثرات عوامل فردی بر احساس حرارتی افراد در یک سالن پرجمعیت پرداخته شده است. برای این منظور، یک محیط پر جمعیت دارای سیستم تهویه جابه‌جایی و دریچه‌های ورودی هوای مستقر روی کف مورد مدلسازی قرار گرفته و شاخص احساس حرارتی ساکنان مستقر در ردیف وسط تحلیل شده است. بر اساس نتایج، زنان در مقایسه با مردان نسبت به شرایط سرما حساس‌تر هستند. همچنین، تأثیر شاخص توده بدنی بر احساس حرارتی افراد بسیار قابل ملاحظه است. در مقایسه با یک فرد با اندام متعادل، افراد لاغر دارای احساس حرارتی سردتر و افراد چاق دارای احساس گرمتر هستند. به عنوان نمونه، تفاوت در احساس حرارتی بخشهای فاقد پوشش، برای یک زن لاغر (BMI=18) و یک مرد چاق (BMI=34) در سالن مورد بررسی، حدود 0.42 واحد است که در ارزیابی آسایش حرارتی بسیار قابل توجه می‌باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: آسایش حرارتی
دریافت: 1395/9/1 | پذیرش: 1395/11/2 | انتشار: 1395/11/25