دوره 14، شماره 3 - ( 3-1393 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 175-167 | برگشت به فهرست نسخه ها

Omidvar A, afra B. Evaluation of Thermal and Moisture Inertia Effects in Clothing and Gagge’s Model Modification for Body Thermal Sensation and Physiological Responses Estimation. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (3) :167-175
امیدوار امیر، افرا بابک. ارزیابی اثرات ذخیره حرارت و رطوبت در لباس و اصلاح مدل گایج برای پیش‌بینی احساس حرارتی و پاسخ‌های فیزیولوژیکی بدن. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (3) :167-175

1- استادیار دانشگاه صنعتی شیراز
2- دانشگاه صنعتی شیراز
تاکنون مدل¬های آسایش حرارتی زیادی برای پیش¬بینی پاسخ حرارتی بدن به تغییر در شرایط فردی و محیطی ارائه شده است که در این میان مدل گایج به دلیل تخمین پاسخ¬های فیزیولوژیکی و احساس حرارتی افراد در شرایط گذرا به یکی از پرکاربرد¬ترین مدل¬های آسایش حرارتی تبدیل شده است. این مدل اگرچه از سازوکار¬های گذرا برای تعیین دمای مرکز بدن و دمای سطح پوست استفاده می¬کند، اما در ساختار آن از فرضیات ساده کننده¬ای نظیر پایا بودن انتقال حرارت و رطوبت در لباس و نادیده انگاشتن اینرسی حرارتی و جرمی در لباس استفاده شده است. به نظر می¬رسد که این فرضیات ساده کننده تا حدودی با ساختار گذرای مدل گایج که مهم¬ترین حسن آن نیز محسوب می¬شود، در تضاد است. این پژوهش با بررسی سازوکار¬های مختلف برای انتقال انرژی و رطوبت در لباس (انتقال انرژی پایا- انتقال جرم پایا، انتقال انرژی گذرا- انتقال جرم پایا و انتقال انرژی گذرا- انتقال جرم شبه گذرا) تلاش می¬کند میزان انحراف پاسخ حرارتی پیش¬بینی شده توسط این مدلسازی¬ها را از مقادیر برآمده از کارهای تجربی بررسی نماید. نتایج بدست آمده حاکی از بهبود مدلسازی با در نظر گرفتن اثرات گذرای انتقال انرژی و شبه گذرای جرم در لباس است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: آسایش حرارتی|انرژی در ساختمان|بیو مکانیک
دریافت: 1392/7/10 | پذیرش: 1392/8/4 | انتشار: 1393/2/27