دوره 18، شماره 2 - ( 2-1397 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 9-2 | برگشت به فهرست نسخه ها

soltani H, Ghasemloo S, Parhizkar H, talesh bahrami H. Numerical investigation of imposed heat flux on the base and body of a missile and plume induced flow separation. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (2) :2-9
سلطانی حدیثه، قاسملو سجاد، پرهیزکار حمید، طالش بهرامی حمیدرضا. بررسی عددی شار حرارتی وارد برسینی کف و بدنه موشک و پدیده جدایش جریان در اثر القای پلوم. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (2) :2-9

1- دانشگاه صنعتی مالک اشتر تهران
2- دانشگاه مالک اشتر مجتمع دانشگاهی هوافضا
3- دانشگاه علم و صنعت
بازگشت پلوم خروجی در اثر انبساط ناشی از اوج گرفتن یک موشک، تداخل و برهمکنش آن با بدنه موشک و بخصوص سینی کف همواره یکی از دغدغه های محققین و طراحان موشک بوده است. هدف از تحقیق فعلی، بررسی پارامترهای مختلف تاثیر گذار بر فرایند بازگشت پلوم بر بدنه یک موشک فرضی است. برای این کار شار حرارتی در شش ارتفاع مختلف و در نسبت فشارهای گوناگون بررسی شده و اثر پارامترهای مختلف، نظیر شرایط پروازی مختلف، مدلهای توربولانسی، مدلسازی یا عدم مدلسازی نازل و طول سینی کف موشک بر شار حرارتی وارد بر سینی کف و بدنه موشک بررسی شده است. در ادامه پدیده جدایش جریان دراثر القای پلوم بررسی شده است. جهت تولید شبکه و حل جریان از نرم افزارهای گمبیت و فلوئنت استفاده شده است. نتایج حاصل نشان داد با افزایش ارتفاع، جریان خروجی در پشت موشک به تدریج باز شده و در ارتفاعات بالا کل سینی کف را در بر می گیرد. همچنین نتایج نشان می دهد عدم مدلسازی جریان داخل نازل باعث انبساط سریع تر جریان در خروجی و کاهش شار حرارتی می شود. کاهش شار حرارتی در نقاط مختلف سینی کف متفاوت بوده و درنزدیکی نازل به 83 درصد در فواصل دور از نازل به صفر می رسد. همچنین تاثیر افزایش طول سینی کف بررسی شد و ملاحظه گردیدکه با افزایش طول سینی کف، گردابه های انتهای جسم گسترده تر شده و باعث افزایش شار حرارتی می شود، به گونه ای که با دوبرابر شدن طول سینی، حداکثر شار حرارتی افزایشی 20 درصدی دارد.
واژه‌های کلیدی: نازل، پلوم، جدایش، شار حرارتی سینی کف
متن کامل [PDF 1632 kb]   (2038 دریافت)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: آئرودینامیک
دریافت: 1396/6/28 | پذیرش: 1396/10/26 | انتشار: 1396/11/21