دوره 13، شماره 8 - ( 8-1392 )                   جلد 13 شماره 8 صفحات 134-123 | برگشت به فهرست نسخه ها

khalili K, Foorginejad A, Ashory J. Modeling of abrasive water-jet cutting of glass using artificial neural network and optimization of surface roughness using firefly algorithm. Modares Mechanical Engineering 2013; 13 (8) :123-134
امیرآبادی حسین، خلیلی خلیل، فورگی نژاد ابوالفضل، عاشوری جواد. مدل‌سازی برش شیشه با جت آب همراه با ذرات ساینده توسط شبکه عصبی و بهینه‌سازی زبری سطح با استفاده از الگوریتم کرم شب‌تاب. مهندسی مکانیک مدرس. 1392; 13 (8) :123-134

1- استادیار گروه مکانیک دانشگاه بیرجند
2- گروه مهندسی مکانیک - دانشگاه بیرجند
در این مقاله از الگوریتم تازه گسترش یافته کرم شب تاب برای بهینه سازی فرآیند برش شیشه با جت آب همراه با ذرات ساینده که فرآیندی چند متغیره غیر خطی است، استفاده گردید. در روش پیشنهادی به منظور مدل سازی و پیش بینی زبری سطح فرآیند برش شیشه؛ با توجه به پارامترهای فرآیند شامل فشار جت آب، سرعت پیشروی، نرخ ریزش ذرات ساینده و فاصله نازل تا سطح قطعه کار از شبکه عصبی مصنوعی پیشخور با باز انتشار خطا استفاده شد. در ادامه، الگوریتم کرم شب تاب با استفاده از مدل شبکه عصبی مصنوعی پیشنهادی، اقدام به بهینه کردن زبری سطح برش خورده به عنوان تابع هدف نمود و در نهایت پارامترهای متناسب با زبری سطح کمینه ارائه گردید. نتایج حاصله نشان داد که مدل پیشنهادی برای پیش بینی پارامترهای خروجی مناسب بوده و همچنین نتایج بدست آمده از الگوریتم بهینه سازی استفاده شده، حاکی از کاربردی بودن این الگوریتم در فرآیندهای با طبیعت پیچیده، دارد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: تولید صنعتی|روشهای تولید|روشهای ساخت
دریافت: 1391/10/4 | پذیرش: 1391/12/19 | انتشار: 1392/6/1