دوره 14، شماره 11 - ( 11-1393 )                   جلد 14 شماره 11 صفحات 174-166 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farzaneh Gord M, Sadi M. Introducing Annular vortex tube and Experimental Comparison of its performance with Vortex Tube. Modares Mechanical Engineering 2015; 14 (11) :166-174
فرزانه گرد محمود، سعدی میثم. معرفی لوله گردبادی دوجداره و مقایسه تجربی عملکرد آن با لوله گردبادی معمولی. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (11) :166-174

1- استاد دانشگاه شاهرود
2- دانشگاه شاهرود
لوله گردبادی دوجداره لوله گردبادی معمولی است که اجازه عبور دوباره جریان از روی لوله گرم را می دهد و برای اولین بار در این مقاله معرفی می شود. جریان در این طرح جدید، پس از عبور از شیر مخروطی اجازه پیدا نمی کند تا از خروجی گرم خارج شود، بلکه مجددا از روی لوله گرم می گذرد و اتلاف حرارتی لوله گرم را افزایش می دهد. برای بررسی میزان جدایش دمایی که بوسیله لوله گردبادی دو جداره اتفاق می افتد، عملکرد این لوله گردبادی بصورت تجربی آزمایش و با عملکرد لوله گردبادی معمولی مقایسه شده است. آزمایش برای فشار ثابت 4 بار، با گاز طبیعی انجام می شود. نسبت طول لوله به قطر لوله گرم در هر دو نمونه لوله گردبادی 10 می باشد. قطر اریفیس سرد هر دو ژنراتور 4/6 میلیمتر است. مشاهده گردید عبور مجدد جریان از روی لوله گرم در لوله گردبادی دو جداره، بازده سرمایشی لوله گردبادی معمولی را 24% در نقطه حداکثر اختلاف دمای سرد بهبود بخشیده است. کسر جرمی سرد که در آن حداقل دمای سرد در لوله گردبادی دو جداره اتفاق می افتد کمتر از مقدار مربوط به لوله گردبادی معمولی می باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ترمودینامیک
دریافت: 1392/11/28 | پذیرش: 1393/1/29 | انتشار: 1393/7/8