دوره 17، شماره 1 - ( 1-1396 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 292-284 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pirmoradian M, Karimpour H. Nonlinear Effects on Parametric Resonance of a Beam Subjected to Periodic Mass Transition. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (1) :284-292
پیرمرادیان مصطفی، کریم پور حسین. بررسی تأثیر ترم های غیرخطی بر رزونانس پارامتریک تیر تحت عبور جرمهای متوالی. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (1) :284-292

1- عضو هیات علمی- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خمینی شهر
2- عضو هیات علمی- دانشگاه اصفهان،دانشکده مهندسی مکانیک
در این مقاله، پایداری دینامیکی تیری با تکیه‌گاه‌های ساده که تحت عبور متوالی جرم‌ها قرار گرفته است با در نظر گرفتن عبارت‌های غیرخطی در تحلیل، مورد مطالعه و بررسی قرار می‌گیرد. چنین شرایط بارگذاری متناوبی روی تیر، در تحلیل مسائلی مانند حرکت وسایل نقلیه از روی پل‌ها، حرکت قطارهای سریع‌السیر از روی ریل‌ها، فرآیند ماشین‌کاری، خطوط انتقال سیال و لوله‌ی انواع سلاح پدیدار شده و لذا بررسی آن از نقطه‌نظر عملی حایز اهمیت است. عبور متناوب جرم‌ها از روی تیر به پیدایش معادله‌ای با ضرایب متغیر با زمان پریودیک می‌انجامد. با بکارگیری اصل همیلتون تعمیم‌یافته برای سیستم‌های جرم متغیر و در نظر گرفتن تمامی ترم‌های شتاب جرم‌های عبوری و همچنین فرضیه‌ی تغییر شکل بزرگ تیر، معادله‌ی حاکم بر مسأله استخراج می‌شود. به منظور مواجهه با وابستگی تغییر شکل‌های طولی و عرضی، فرض عدم کشیدگی صفحه‌ی میانی تیر در نظر گرفته می‌شود و تفسیر مناسبی جهت موجه بودن این فرض ارائه می‌گردد. روش مقیاس‌های چندگانه برای به دست آوردن نواحی پایدار و ناپایدار مسأله در صفحه‌ی پارامترها استفاده می‌شود. نتایج حاصل از بکارگیری این روش، تغییر رفتار کیفی را در پاسخ تیر بر اثر ترم‌های غیرخطی پیش‌بینی می‌کند. نتایج شبیه-سازی‌های عددی متفاوت انجام شده، صحت نتایج حاصل از حل تحلیلی اغتشاشی را تأیید می‌کند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ارتعاشات
دریافت: 1395/8/9 | پذیرش: 1395/9/26 | انتشار: 1395/10/26