دوره 15، شماره 7 - ( 7-1394 )                   جلد 15 شماره 7 صفحات 312-307 | برگشت به فهرست نسخه ها

Refahi Oskouei A. Using acoustic emission to assess mass fractions of composite materials based on wavelet packet analysis. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (7) :307-312
رفاهی اسکوئی امیر. بکارگیری روش آکوستیک امیشن جهت شناسایی کسر جرمی مواد بکار رفته در کامپوزیت‌های پلیمری بر اساس تحلیل موجک بسته‌ای. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (7) :307-312

عضو هیات علمی گروه مکانیک دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
روشهای سنتی بکار گرفته شده برای تخمین کسر جرمی در مواد کامپوزیتی، اغلب نیاز به آماده سازی و برش سطح مقطع نمونه دارد بطوریکه این فرایندها باعث ایجاد آسیب در ساختار مواد می‌گردد. در این مقاله روش غیرمخرب آکوستیک امیشن به همراه تحلیل موجک بسته‌ای برای ارزیابی درصد جرمی مواد کامپوزیتی از جنس گرافیت / اپوکسی استفاده شده است. معیار مورد استفاده در این کار بر اساس پارامتر تضعیف سیگنالهای آکوستیکی برای نمونه های کامپوزیتی با درصد جرمی‌های مختلف می-باشد. روابط بین ضرایب تضعیف دامنه و انرژی سیگنال‌ها و همچنین درصد‌های جرمی مختلف، در دوحالت مجزا: یکی برای سیگنالهای اصلی در کل دامنه فرکانسی و دیگری برای همان سیگنال با روش موجک بسته‌ای حاصل می‌گردد. بعلاوه برای تست مدل و اعتبار سنجی روابط بدست آمده از دو نمونه با درصد جرمی متفاوت از گرافیت در داخل رزین اپوکسی استفاده می‌گردد. نتایج گویای این است که هر چقدر درصد گرافیت در ساختار کامپوزیت پایین باشد میزان تضعیف کمتر است. مشخصه حاصل برای تضعیف سیگنال بدست آمده از روش موجک بسته‌ای جهت تشخیص درصد جرمی، در بازه فرکانسی kHz 125 تا kHz 171.85، نسبت به مشخصه تضعیف سیگنال اصلی مناسب‌تر می‌باشد. بطوریکه مقدار خطای بدست آمده از محاسبه درصد جرمی با روش موجک بسته ای برابر با 9/1% در حالیکه برای سیگنال اصلی این مقدار برابر با 75/4% می باشد. بنابراین روش آکوستیک امیشن یک روش غیرمخرب کارآمد در جهت ارزیابی مقدار درصد جرمی کامپوزیت ها می تواند بکار گرفته شود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: آزمون غیرمخرب
دریافت: 1394/1/31 | پذیرش: 1394/2/25 | انتشار: 1394/3/19