دوره 18، شماره 3 - ( 3-1397 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 188-179 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moradi M, ARABI H. Experimental modeling of laser surface hardening process of AISI410 by Response Surface Methodology. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (3) :179-188
مرادی محمود، عربی حسین. مدل‌سازی‌ تجربی فرآیند سخت‌کاری سطحی لیزری فولاد AISI410 به کمک روش رویه پاسخ. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (3) :179-188

1- استادیار دانشکده مهندسی مکانیک - دانشگاه ملایر
2- کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشگاه ملایر، ملایر
سختکاری سطحی ‌لیزری، یکی از تکنولوژیهای نوین می‌باشد که ‌برای ‌بهبود سطح فلزات به منظور اصلاح خواص ‌تریبولوژیکی ‌سطح‌ مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این ‌مقاله بررسی قابلیت ‌‌سختکاری ‌سطحی لیزری فولاد ضد زنگ مارتنزیتی 410 با استفاده ‌از لیزر دیودی توان بالای پیوسته با حداکثر توان 1600 وات پرداخته‌ می‌شود. توان لیزری، سرعت‌ روبش ‌و موقعیت فاصله ‌کانونی پارامترهای متغیر در این تحقیق می‌باشند. تاثیر پارامترهای فرآیند روی ‌عمق ‌و پهنای لایه ‌سخت شده و میکروسختی ‌در منطقه مورد تاثیر لیزر مورد تحقیق ‌قرار گرفته ‌است. نتایج نشان ‌می‌دهد که با افزایش توان ‌لیزر و کاهش ‌سرعت ‌روبش، میزان سختی و عمق ‌بیشتر سختی حاصل ‌می‌گردد. همچنین دستاوردها حاکی ‌از آن است که با کاهش موقعیت‌ فاصله کانونی، عمق سختی ‌بیشتر و پهنای ‌سختی کمتر بدست‌ می‌آید. ‌مدل‌سازی‌ متغیرهای کنترل‌پذیر (توان لیزر، سرعت روبشی و موقعیت فاصله کانونی) با روش رویه پاسخ به ‌منظور مطالعه تأثیر پارامترهای ورودی فرآیند بر چگونگی تغییر پاسخ‌ها، و تجزیه ‌و ‌تحلیل جداول ANOVA، ارائه معادلات رگرسیون پارامترهای خروجی، تحلیل نمودارهای رویه ‌پاسخ، نمودارهای تعامل ‌اثر پارامترهای ورودی، مورد بررسی قرارگرفت.نتایج نشان می‌دهد که در روش مدل‌سازی رویه پاسخ ((RSM تاثیر پارامتر توان‌ لیزری در نتایج بیشینه‌ سختی ، عمق و پهنای ‌سختی،‌ بیشتر از پارامترهای موقعیت ‌فاصله کانونی و سرعت‌ روبشی می‌باشد. همچنین با توجه به درصد پوشش‌دهی پارامترها ‌توسط معادله رگرسیون بدست آمده روش رویه پاسخ (RSM) مدلی مناسب برای بررسی اثرات پارامترهای فرآیند سخت‌کاری سطحی با لیزر دیودی می‌باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روشهای تولید
دریافت: 1396/10/9 | پذیرش: 1396/11/8 | انتشار: 1397/12/4