دوره 21، شماره 11 - ( آبان 1400 )                   جلد 21 شماره 11 صفحات 781-767 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moradi A, ommi F, Saboohi Z, bahrami M. Analysis of the Onset Process of Spontaneous Oscillations in a Standing Wave Thermoacoustic Engine, Using the Experimental Method and an Improved Numerical Solution Method. Modares Mechanical Engineering 2021; 21 (11) :767-781
مرادی علیرضا، اُمی فتح‌اله، صبوحی زهیر، بهرامی محسن. تحلیل فرآیند شروع نوسانات خوبه خودی در موتور گرماصوتی موج ایستا به کمک روش تجربی و روش حل عددی بهبود یافته. مهندسی مکانیک مدرس. 1400; 21 (11) :767-781

1- دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه تربیت مدرس
2- استاد دانشگاه تربیت مدرس ، ommi.fathollah@gmail.com
3- استادیار پژوهشگاه هوافضا
4- دانشجوی دکتری دانشگاه تربیت مدرس
موتور گرماصوتی یک ابزار جهت بازیابی انرژی است که با استفاده از ویژگی حمل انرژی به کمک امواج صوتی،  امکان تولید توان صوتی از انرژی حرارتی را فراهم می­کند. هرچند ساخت موتورهای گرماصوتی به جهت نداشتن قطعات متحرک، کار چندان دشواری نیست، اما محققان بسیاری همواره تلاش نموده­اند تا اختلاف دمای مورد نیاز جهت راه اندازی موتورهای گرماصوتی را کاهش دهند تا این دستگاه در اکثر صنایع مورداستفاده قرارگیرد. جهت بررسی شرایط شروع سیستم، تغییرات دما در بخش استک یک موتور گرماصوتی موج ایستا مورد بررسی قرار گرفت. بررسی عددی تغییرات دما در طول استک، به کمک معادلات گرماصوتی رات صورت گرفت. محاسبه دما در طول استک به صورت لحظه­ای صورت می­گرفت که این روند تا لحظه برقراری تعادل حرارتی در سیستم ادامه می­یافت. جهت اعتبار سنجی منحنی­های دمای به­دست آمده در زمان­های مختلف، موتور گرماصوتی موج ایستا با یک انتهای باز طراحی و ساخته شد. این موتور گرماصوتی قادر به نمایش دما به صورت لحظه­ای در طول استک با آرایش صفحات موازی بود. داده­های حاصل از تست­های تجربی و نمودارهای تغییرات دمای منتجه از روش حل عددی، مطابقت خوبی را برای فرآیند­ شروع عملکرد سیستم با یک­دیگر نشان دادند.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: جریان صوتی
دریافت: 1399/6/11 | پذیرش: 1400/3/31 | انتشار: 1400/6/10