دوره 21، شماره 6 - ( خرداد 1400 )                   جلد 21 شماره 6 صفحات 365-353 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rajaei F, Alipour K, Tarvirdizadeh B, Hadi A, Valiyanholagh H. Design and Manufacture of an Intelligent Prosthetic Ankle-foot for Walking and Running Modes via Optimization of Power and Energy Consumption. Modares Mechanical Engineering 2021; 21 (6) :353-365
رجایی فرهاد، عالی پور خلیل، تاروردی زاده بهرام، هادی علیرضا، ولی یان هلق حسین. طراحی و ساخت مچ‌پای هوشمند فعال برای راه رفتن و دویدن از طریق بهینه‌سازی مصرف انرژی و توان. مهندسی مکانیک مدرس. 1400; 21 (6) :353-365

1- دانشگاه تهران
2- دانشگاه تهران ، k.alipour@ut.ac.ir
چکیده:   (1946 مشاهده)
حرکت مچ­پای انسان نتیجه تعامل پیچیده بین عصب و ماهیچه­ها است. به منظور ایجاد عملکردی مشابه عملکرد عضو واقعی، پروتزهای مچ­پای زیادی(غیرفعال، نیمه­فعال، فعال) طراحی شده­اند. اگر از پروتزهای غیرفعال و نیمه فعال که تأمین توان خالصی ندارند و عملکردی متفاوت از عضو واقعی دارند بگذریم، بزرگترین چالش پیش­رو در پروتزهای فعال، تأمین توان و انرژی موردنیاز به­منظور ایجاد رفتاری مشابه رفتار مچ­پای سالم است. تأمین مستقیم این توان و انرژی، نیاز به محرک با گشتاور و توان بالا دارد که باعث افزایش شدید وزن و اندازه پروتز می­شود. در این مقاله به منظور کاهش این انرژی و توان مورد نیاز، از طراحی جدید و متفاوتی به صورت ترکیب محرک غیر فعال (فنر) و محرک فعال (موتور) استفاده می شود که وزن موتور موردنیاز را به­شدت کاهش می­دهد و علاوه بر مد راه­رفتن قادر به پشتیبانی از مد دویدن تا سرعت ۲.۵ متر بر ثانیه نیز است. مرحله اول این مقاله شامل مدل­سازی مکانیکی مچ­پا و بررسی کارایی و مصرف توان و انرژی در تمامی مدل­های ارائه­ شده می­باشد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: رباتیک
دریافت: 1399/6/15 | پذیرش: 1399/10/14 | انتشار: 1400/3/10