دوره 15، شماره 1 - ( 1-1394 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 20-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yazdani M, Rashed A. Studying the performance of multi-layered ceramic-epoxy armor under high velocity ballistic impact with finite element method. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (1) :11-20
یزدانی مجتبی، راشد علی. بررسی عملکرد زره چند لایه سرامیک - اپوکسی، در برابر ضربه پرتابه سرعت بالا به روش اجزا محدود. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (1) :11-20

1- استادیار - دانشگاه صنعتی سهند
2- دانشگاه صنعتی سهند
در این مقاله، رفتار زره سرامیکی چند لایه (آلومینا) در برابر پرتابه سرعت بالا مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. سرامیک با توجه به مکانیزم شکست مخروطی در برابر ضربه، مقاومت فشاری بالا و رفتار سایشی مناسب در برابر پرتابه‌های مختلف، به ویژه پرتابه‌های نوک تیز، دارای کاربردهای زیادی در زره‌های امروزی است. با مطالعه دقیق‌تر این رفتار و توجه به مدل‌های ساختاری گوناگون از جمله مدل ساختاری جانسون - هولمکوییست، می‌توان زره‌هایی با مقاومت و کارایی بالستیک بالا را طراحی کرد. در این مطالعه، رفتار شکست مخروطی زره چند لایه سرامیک - الاستومر با مدل ساختاری جانسون - هولمکوییست در نرم افزار «ال اس داینا» شبیه‌سازی شده و مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج حاکی از این امر است که شکست مخروطی لایه سرامیک فوقانی، منجر به کاهش فشار ناشی از ضربه در لایه سرامیکی بعدی می‌شود؛ و اپوکسی به عنوان ماده‌ای حایل، این توزیع فشار را بین لایه‌های سرامیک میسر می‌کند. با رشد و توسعه شکست مخروطی و کاهش فشار مرحله به مرحله بین لایه‌های سرامیک، در نهایت زره مذکور توانایی مقاومت در برابر پرتابه را خواهد داشت. با استفاده از این زره، نیاز به استفاده از صفحات سنگین و ضخیم به عنوان صفحه محافظ پشتی نخواهد بود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مکانیک ضربه
دریافت: 1392/12/11 | پذیرش: 1393/2/6 | انتشار: 1393/9/1