دوره 15، شماره 10 - ( 10-1394 )                   جلد 15 شماره 10 صفحات 103-97 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rezaee M, Fathi R. Presenting and dynamic analysis of a new type of three-ball automatic balancer. Modares Mechanical Engineering 2016; 15 (10) :97-103
رضائی موسی، فتحی رضا. ارائه و تحلیل دینامیکی نوع جدیدی از اتوبالانسر اتوماتیک سه ساچمه‌ای. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (10) :97-103

1- دانشیار دانشگاه تبریز
2- دانشجوی دکتری/ دانشگاه تبریز
نابالانسی یکی از عوامل مخرب و از دلایل اصلی ارتعاشات ناخواسته در ماشین‌های دوار است. یکی از روش‌های جدید مورد استفاده برای رفع نابالانسی استفاده از بالانسر دینامیکی اتوماتیک ساچمه‌ای است. در تحقیقات پیشین، مطالعات گسترده‌ای بر روی رفتار دینامیکی و پایداری این نوع بالانسرها انجام شده است که این مطالعات علاوه بر مزایای متعدد، نشانگر دو عیب عمده در عملکرد این نوع اتوبالانسر است. افزایش دامنه در سرعت‌های دورانی زیر دور بحرانی اول و محدود بودن ناحیه بالانس پایدار دو عیب مذکور می‌باشد. در این مقاله طرح جدیدی از اتوبالانسر با سه ساچمه ارائه شده و معادلات حاکم بر سیستم با استفاده از معادلات لاگرانژ استخراج و محدوده‌ی بالانس پایدار سیستم تعیین شده است. با تحلیل دینامیکی مدل ارائه شده، نشان داده شده است که در سیستم جدید علاوه بر کاهش قابل ملاحظه دامنه در دورهای زیر دور بحرانی اول، محدوه‌ی بالانس پایدار سیستم نیز افزایش می‌یابد. کاهش دامنه در ناحیه مذکور سبب افزایش عمر سیستم می‌شود. همچنین افزایش ناحیه بالانس پایدار سبب می‌شود که این نوع بالانسر توانائی بالانس سیستم‌ها با محدوده‌ی وسیع‌تری از پارامترها را داشته باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ارتعاشات
دریافت: 1394/4/16 | پذیرش: 1394/5/27 | انتشار: 1394/6/8