دوره 15، شماره 12 - ( 11-1394 )                   جلد 15 شماره 12 صفحات 366-357 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amini S, Masoudi S, Amirian G. Effect of machining and quench-induced residual stress on the distortion of thin-walled parts. Modares Mechanical Engineering 2016; 15 (12) :357-366
امینی سعید، مسعودی سروش، امیریان قاسم. بررسی تاثیر تنش‌های پسماند ناشی از کوئنچ و ماشینکاری بر اعوجاج قطعات جدارنازک. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (12) :357-366

1- دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه کاشان
2- فارغ التحصیل کارشناسی ارشد
3- هیئت علمی
یکی از مشکلات اصلی در ماشینکاری قطعات جدار نازک از جنس آلیاژهای استحکام بالای آلومینیم، اعوجاج و ناپایداری ابعادی قطعات بعد از ماشینکاری است که منجر به افزایش نرخ قطعات معیوب و افزایش هزینه‌های تولید می‌گردد. در این مقاله رابطه تنش‌های پسماند ناشی از کوئنچ و ماشینکاری قطعات، با میزان اعوجاج یک قطعه جدار نازک از جنس آلیاژ 7075Al مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور، دو گروه آزمایش انجام شده است. در مرحله اول به بررسی ارتباط تنش‌های پسماند ناشی از فرایند کوئنچ با اعوجاج پرداخته شده است. با انجام آزمایش‌های تجربی، اثر بخشی دو روش کوئنچ پلیمری و کوئنچ معکوس در کاهش تنش‌های پسماند در مقایسه با کوئنچ در آب بررسی شده است و رابطه سطح تنش‌ها با میزان اعوجاج بررسی شده است. در مرحله دوم با آزمایش‌هایی با شرایط مختلف ماشینکاری و اندازه‌گیری نیرو، حرارت و تنش پسماند در قطعات، تاثیر این پارامتر‌ها بر میزان اعوجاج قطعات بررسی شده است. نتایج به دست آمده نشان می‌دهد هر دو نوع تنش‌، در ایجاد اعوجاج در قطعات موثر هستند و که می‌بایست با انتخاب استراتژی‌های مناسب تا حد امکان سطح این تنش‌ها را کاهش داد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روشهای ساخت
دریافت: 1394/4/3 | پذیرش: 1394/6/30 | انتشار: 1394/9/14