دوره 16، شماره 12 - ( 12-1395 )                   جلد 16 شماره 12 صفحات 49-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shahmardan M M, Montahaee A, Norouzi M. The numerical simulation of flow and heat transfer of temperature dependent properties of viscoelastic fluid in an axisymmetric sudden expansion. Modares Mechanical Engineering 2017; 16 (12) :39-49
شاه مردان محمد محسن، منتهایی علی، نوروزی محمود. شبیه‌سازی عددی جریان و انتقال حرارت خواص وابسته به دمای سیال ویسکوالاستیک در تبدیل واگرای متقارن محوری. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (12) :39-49

1- دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شاهرود
2- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی شاهرود
3- استادیار دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شاهرود
در تحقیق حاضر، جریان آرام و انتقال حرارت سیال ویسکوالاستیک در تبدیل واگرای متقارن محوری با نسبت انبساط 1:3 مورد بررسی قرار گرفته است. برای شبیه‌سازی عددی جریان آرام و انتقال حرارت سیال ویسکوالاستیک از روش حجم محدود و الگوریتم پیزو استفاده شده است. همچنین برای مطالعه تأثیر خاصیت الاستیک جریان سیال پلیمری از مدل فن-تین-تنر غیرخطی استفاده شده است. بیشتر تحقیقات انجام شده در این زمینه معطوف به بررسی پارامترهای هیدرودینامیکی جریان مانند بررسی تأثیر عدد رینولدز و خاصیت الاستیک بر طول گردابه‌ها می‌باشد که باتوجه به فقدان تحقیقی جامع در زمینه‌ی انتقال حرارت جریان سیالات ویسکوالاستیک در تبدیلات واگرا، انجام تحقیق حاضر ضروری به نظر می‌رسد. از دیگر نوآوری‌های پژوهش حاضر در نظر گرفتن برخی از خواص رئولوژیکی و ترمودینامیکی سیال ویسکوالاستیک به صورت تابعی از دما می‌باشد که باتوجه به حساسیت برخی از خواص سیال ویسکوالاستیک به دما، در نظر گرفتن این فرض در حل معادله انرژی ضروری به نظر می‌رسد. نتایج شبیهسازی عددی نشان می‌دهد، مقدار بیشینه ناسلت موضعی دیواره پایین‌دست تبدیل واگرا تقریباً جایی است که گردابه‌ها پایان یافته‌اند و روند تغییرات سرعت به مانند لوله صاف شده است. همچنین با افزایش عدد رینولدز که منجر به افزایش طول و شدت گردابه‌ها می‌گردد، بیشینه ناسلت موضعی در ناحیه انبساط ناگهانی بیشتر به سمت پایین‌دست پیشروی می‌کند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مکانیک سیالات غیرنیوتنی
دریافت: 1395/2/4 | پذیرش: 1395/5/23 | انتشار: 1395/8/29