دوره 17، شماره 12 - ( 12-1396 )                   جلد 17 شماره 12 صفحات 64-56 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khani M, Ezatpour H R, ebrahimi G. Mechanical and microstructure properties of Al/CNT-Al2O3 hybrid nanocomposite produced by accumulative roll bonding process. Modares Mechanical Engineering 2018; 17 (12) :56-64
خانی مسعود، عزت پور حمیدرضا، ابراهیمی غلامرضا. خواص مکانیکی و ریزساختاری نانو کامپوزیت هیبریدی Al/CNT-Al2O3 تولید شده توسط فرآیند اتصال نورد انباشتی. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (12) :56-64

1- دانشگاه حکیم سبزواری گروه مهندسی مواد
2- دانشگاه فناوری های نوین سبزوار
3- دانشیار، مهندسی مواد، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار
در سال های اخیر، به منظور کاهش مصرف انرژی و آلودگی محیطی، کاهش وزن اجزاء در صنایع مختلفی مانند اتومبیل سازی، حمل و نقل و هوا فضا، توجهات بسیاری را به خود اختصاص داده است. بنابراین کامپوزیت های زمینه آلومینیمی تقویت شده با ذرات آلومینا و نانوتیوب کربنی به دلیل نسبت استحکام به وزن بالا، جهت کاربرد در همچون صنایعی مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته است. در تحقیق حاضر، نانو کامپوزیت Al/CNT-Al2O3 با استفاده از 6 پاس فرآیند اتصال نورد انباشتی(ARB) تولید گردید. برای تولید این نانوکامپوزیت، از مخلوط نانولوله‌های کربنی چند جداره (1 درصد وزنی) و آلومینا (2 درصد وزنی) آسیای گلوله‌ی شده به عنوان تقویت کننده استفاده شد. تحولات ریزساختاری و خواص مکانیکی نانو کامپوزیت در پاس‌های مختلف فرآیند اتصال نورد انباشتی مورد بحث و بررسی قرارگرفت. تصاویر میکروسکپ الکترونی بهبود پراکنش تقویت کننده‌ها را با افزایش تعداد پاس‌های نورد نشان می‌دهد. نتایج حاصل از آزمون پراش اشعه ایکس نشان دهنده‌ی کاهش اندازه‌ی دانه‌ها با افزایش تعداد پاس‌های نورد می باشد به گونه‌ای که اندازه‌ی دانه زمینه‌ی از 77‌ نانومتر برای آلومینیم در پاس 11 به 53.3 نانومتر برای کامپوزیت در پاس 6 رسید. خواص مکانیکی کامپوزیت بهبود قابل توجه‌ی یافت به گونه‌ای که نتایج افزایش 5.9 و 3 برابری استحکام کششی و سختی نانوکامپوزیت نورد شده بعد از 6 پاس نسبت به آلومینیوم آنیل شده را تایید کردند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: شکل دهی فلزات
دریافت: 1396/5/17 | پذیرش: 1396/8/8 | انتشار: 1396/9/10