دوره 17، شماره 8 - ( 8-1396 )                   جلد 17 شماره 8 صفحات 332-323 | برگشت به فهرست نسخه ها

Binesh B, Aghaie-Khafri M, Daneshi M. Simulation and experimental study of severe plastic deformation of 7075 Al alloy processed by repetitive upsetting-extrusion. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (8) :323-332
بینش بهزاد، آقایی خفری مهرداد، دانشی محمد. شبیه سازی و مطالعه تجربی تغییر شکل پلاستیک شدید آلیاژ آلومینیوم 7075 با استفاده از فرایند پرس- اکستروژن مکرر. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (8) :323-332

1- مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بناب، بناب ایران
2- دانشکده مهندسی و علم مواد، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
3- دانشکده هوافضا، دانشگاه تهران
در این پژوهش، تغییر شکل پلاستیک شدید آلیاژ آلومینیوم 7075 با استفاده از یک فرایند جدید و بر اساس ترکیب فرایندهای مرسوم پرس و اکستروژن مستقیم بررسی شد. در این فرایند که تحت عنوان پرس- اکستروژن مکرر نامیده می شود، نمونه های استوانه ای ابتدا تحت فرایند پرس و سپس اکستروژن در دمای 250 °C به تعداد سیکل-های مختلف قرار گرفتند. طراحی قالب با در نظر گرفتن امکان انجام هر دو فرایند پرس و اکستروژن توسط یک قالب صورت پذیرفت و فرایند به‌طور موفقیت آمیز به تعداد حداکثر چهار سیکل بر روی نمونه‌ها آزمایش شد. از روش المان محدود به‌منظور شبیه سازی رفتار تغییر شکل آلیاژ در حین فرایند پرس- اکستروژن مکرر استفاده شد و توزیع کرنش برای نمونه های تغییر شکل بدست آمد. نتایج شبیه سازی المان محدود مطابقت نسبتاً خوبی با نتایج مشاهدات ریزساختاری نشان داد. با توجه به نتایج شبیه سازی، بیشترین میزان کرنش مؤثر مربوط به ناحیه مرکزی نمونه ها می باشد. رفتار تغییر شکل و الگوی سیلان نمونه ها درحین فرایند پرس- اکستروژن مکرر بر اساس نتایج تجربی و شبیه سازی بحث شد. علاوه بر این، تأثیر میزان کرنش اعمالی بر خواص مکانیکی نمونه ها مورد بررسی قرار گرفت. استحکام کششی و درصد ازدیاد طول نمونه های تغییر شکل یافته با افزایش تعداد سیکل فرایند پرس- اکستروژن مکرر افزایش پیدا کرد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: شکل دهی فلزات
دریافت: 1396/2/22 | پذیرش: 1396/4/28 | انتشار: 1396/5/20