دوره 21، شماره 1 - ( دی 1399 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

a_hosseinimonazzah@sbu.ac.ir. The Effect of the Number of Immersion Times in Slurry on the Microstructure and Mechanical Properties of Aluminum Foam Produced by Slurry Casting Method. Modares Mechanical Engineering 2021; 21 (1) :1-9
ربیعیان فاطمه، حسینی منزه عسل، گلشن سینا. تاثیر تعداد دفعات لایه‌نشانی دوغاب بر ریزساختار و خواص مکانیکی فوم آلومینیوم تولید شده به روش ریخته گری دوغابی. مهندسی مکانیک مدرس. 1399; 21 (1) :1-9

1- دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
2- شرکت متالورژی آتشین پنجه
روش ریختهگری دوغابی، فرآیندی نوین جهت تولید فوم‌های فلزی است که امکان تولید ساختاری متخلخل با سلول باز را فراهم مینماید. لذا در پژوهش حاضر، ریزساختار و رفتار فشاری فوم‌های آلومینیومی تولید شده با استفاده از روش ریختهگری دوغابی با تعداد دفعات متفاوت در لایهنشانی دوغاب، مورد مطالعه قرار گرفته است. جهت تولید فوم‌های آلومینیومی با اندازه سلول متفاوت، پیشمادههایی از جنس پلییورتان با سه اندازه حفره متفاوت انتخاب شده و پس از غوطهوری در دوغاب با جرم جامد مناسب، تفجوشی در دمای  630 درجه سانتیگراد انجام گرفت. متغیرهای اصلی فرآیند در این پژوهش، اندازه حفرات پیشماده اولیه و تعداد دفعات لایهنشانی دوغاب میباشد، بهگونهای که ریزساختار نمونههای متخلخل و رفتار فشاری نمونهها بهازای یک، دو و سه مرتبه لایهنشانی دوغاب بر پلییورتانهایی با اندازه منافذ مختلف مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج بررسی‌‌ها نشان داد که ریزساختار و رفتار فشاری نمونهها متأثر از اندازه حفرات پیشماده اولیه و تعداد دفعات لایهنشانی در دوغاب است. با کاهش اندازه حفرات پلییورتان اولیه و تعدد دفعات غوطهوری در دوغاب، قابلیت حمل فوم نهایی افزایش یافته، همچنین احتمال بروز ترک با تکرار لایهنشانی کاهش مییابد. هرچند در صورت لایهنشانی مکرر که همراه با عدم خروج دوغاب اضافی است، تعدادی از سلول‌‌ها بسته شده و درنتیجه غیریکنواختی در ضخامت دیواره و افزایش تمرکز تنش مشاهده میشود. بهگونهای که در نمونهای با کمینه­ی اندازه منافذ پیشماده، بهینه میزان جذب انرژی و تنش پایا بهازای دو مرتبه غوطهوری در دوغاب مشاهده شده است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مکانیک ضربه
دریافت: 1399/10/30 | پذیرش: 1399/10/30 | انتشار: 1399/10/30