دوره 15، شماره 4 - ( 4-1394 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 238-229 | برگشت به فهرست نسخه ها

Niknejad A, Firouzi M, Saadat Fard H R. Experimental investigation of energy absorption behavior by an aluminum profile with special cross-section subjected to the quasi-static lateral loading. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (4) :229-238
نیک نژاد عباس، فیروزی مجتبی، سعادت فرد حمیدرضا. بررسی آزمایشگاهی رفتار جذب انرژی یک پروفیل آلومینیومی با سطح مقطع خاص تحت بار جانبی شبه‌استاتیکی. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (4) :229-238

1- استادیار گروه مهندسی مکانیک دانشگاه یاسوج
2- نویسنده دوم
3- نویسنده سوم
این مقاله، ظرفیت جذب انرژی و نحوه تغییرشکل پلاستیک فرآیند پهن‌شدگی جانبی یک نوع پروفیل آلومینیومی با سطح مقطع خاص، تحت بارگذاری فشار جانبی در شرایط شبه استاتیکی را به روش آزمایشگاهی بررسی می‌کند. سطح مقطع پروفیل بررسی شده، دایره‌ای شکل با دو شیار طولی متقارن است. نمونه‌ها با قطر و طول متفاوت در سه حالت پرشدگی مختلف شامل، توخالی، هسته پرشده و بطور کامل پرشده توسط فوم پلی‌یورتان، آماده شده‌اند. همچنین، نمونه‌هایی با هندسه و شرایط پرشدگی یکسان با زوایای صفر، 30، 45، 60 و 90 درجه بین امتداد بار جانبی و خط تقارن دو شیار طولی، تحت فشار جانبی قرار گرفته‌اند. اثر پارامترهایی مانند طول و قطر خارجی پروفیل، سه حالت پرشدگی مختلف و زاویه بارگذاری بر روی نیروی جانبی و جذب انرژی مخصوص، بررسی شده‌اند. نتایج نشان می‌دهند، جذب انرژی مخصوص، مستقل از طول نمونه‌هاست و در یک تغییرمکان جانبی یکسان، با افزایش قطر نمونه‌های توخالی، نیروی جانبی کاهش می‌یابد. همچنین، در زاویه بارگذاری صفر درجه، وجود پرکننده باعث افزایش جذب انرژی مخصوص سازه می‌شود. از دیدگاه طراحی جاذب انرژی، بهینه‌ترین شرایط، استفاده از پروفیل کاملا پرشده تحت زاویه بارگذاری صفر درجه است. چنانچه به دلیل محدودیت‌های طراحی،‌ امکان نصب سازه به گونه‌ای که تحت بارگذاری با زاویه صفر درجه قرار بگیرد، وجود نداشته باشد، نصب این سازه در حالت توخالی به گونه‌ای که تحت بارگذاری با زاویه 90 قرار بگیرد، می‌تواند انتخاب مناسب بعدی باشد. نتایج نشان می‌دهند، بالاترین جذب انرژی مخصوص در نمونه‌هایی با قطر‌های مختلف، مربوط به زاویای بارگذاری صفر و 90 درجه است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: الاستیسیته و پلاستیسیته
دریافت: 1393/8/27 | پذیرش: 1393/11/12 | انتشار: 1393/12/11