دوره 21، شماره 7 - ( تیر 1400 )                   جلد 21 شماره 7 صفحات 478-469 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohebbi M, Panahizadeh V, Hoseinpour M. Numerical simulation of a composite Rupture disc by considering the nonlinear strain path. Modares Mechanical Engineering 2021; 21 (7) :469-478
محبی مرتضی، پناهی زاده ولی اله، حسین پور محمد. شبیه‌سازی دیسک انفجاری کامپوزیت با در نظر گرفتن مسیر کرنش غیرخطی. مهندسی مکانیک مدرس. 1400; 21 (7) :469-478

1- دانشگاه شهید رجایی
2- استادیار، مهندسی مکانیک، دانشکده مکانیک، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران ، v.panahizadeh@sru.ac.ir
3- دانشیار، مهندسی مکانیک، دانشکده مکانیک، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران
راپچردیسک یا دیسک انفجاری کامپوزیت در زمان ساخت کارسخت می­شود و در زمان استفاده در فشاری متناسب با کارسختی ایجاد شده می­ترکد و فشار را آزاد می­کند. کارسختی و تغییر مسیر کرنش باعث می‌شود تا کرنش شکست تغییر کند؛ بنابراین در نظر گرفتن کارسختی ایجاد شده و چگونگی توزیع آن در زمان تولید برای پیش‌بینی رفتار و شبیه‌سازی محصولات ضروری است. در این حالت ورق در زمان شکل­دهی و بعد از ایجاد شیار در زمان رسیدن به فشار پارگی مسیر کرنش غیرخطی را طی می­کند. در این مقاله با استفاده از نرم‌افزار اجزا محدود آباکوس و با در نظر گرفتن میزان کرنش سختی ایجاد شده در زمان شکل­دهی ورق قبل از ایجاد شیار، فشار پارگی راپچردیسک کامپوزیتی پیش­بینی می­شود. معیار فشار پارگی، ماکزیمم کرنش پلاستیک قابل‌تحمل تغییر کرده در اثر کارسختی یا مسیر کرنش غیرخطی در نظر گرفته شده است. پیش‌بینی‌های فشار پارگی با آزمایش‌های تجربی مقایسه و اعتبارسنجی شد. در این مقاله اثر الگوی شیارها با استفاده از شبیه‌سازی و آزمایش‌های تجربی بررسی شدند. در آزمایش‌های این مقاله فشار پارگی با ایجاد شیار بعد از شکل­دهی بیشتر از 80% کاهش می­یابد و شبیه‌سازی با این روش با خطای حدود 3% این کاهش فشار را پیش‌بینی می­کند.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: شکل‌دهی ورق‌های فلزی
دریافت: 1400/1/19 | پذیرش: 1400/2/21 | انتشار: 1400/4/10